
Средиземноморска Печена Фета
Лесно средиземноморско предястие с фета, маслини и сушени домати.
Трудност
ЛЕСНО
Време
35 мин
Цена
ЕВТИНО
- Продукти
- 250 г фета сирене
- 150 г обезкостени маслини
- изцедени и разполовени
- 60 г сушени домати
- изцедени и нарязани на едро
- 80 мл зехтин екстра върджин
- 3 скилидки чесън
- ситно накълцани
- 0.5 ч.л. сух риган
- 0.5 ч.л. суха мащерка
- 0.5 ч.л. сух босилек
- щипка червен пипер на люспи
- сол и прясно смлян черен пипер на вкус
- пресен магданоз
- едро нарязан за гарнитура
- Стъпки
- 01Загрейте фурнатаЗагрейте фурната на 175°C.
- 02ПоставетеПоставете фета сиренето в малка тава за печене.
- 03Смесете съставкитеВ средна купа смесете маслините, сушените домати, зехтина, чесъна, ригана, мащерката, босилека, люспите червен пипер, сол и пипер.
- 04ИзлейтеИзлейте топинга върху фетата, като се уверите, че е напълно покрита.
- 05ПечетеПечете за 20 до 25 минути, докато фетата не омекне.
- 06Златист цвятАко искате, използвайте опцията "грил" за 1 до 2 минути, за да получите златист цвят.
- 07СервирайтеГарнирайте с пресен магданоз и сервирайте с хлебчета или нарязани краставици.