Apetit
Голямо парче печено сирене фета в бяла керамична тава, заобиколено от зелени и черни маслини, сушени домати и подправено с чесън, билки и зехтин. Ястието е поднесено върху бяла мраморна повърхност, украсена със свежи стръкове мащерка.

Средиземноморска Печена Фета

Лесно средиземноморско предястие с фета, маслини и сушени домати.
Трудност
ЛЕСНО
Време
35 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 250 г фета сирене
  • 150 г обезкостени маслини
  • изцедени и разполовени
  • 60 г сушени домати
  • изцедени и нарязани на едро
  • 80 мл зехтин екстра върджин
  • 3 скилидки чесън
  • ситно накълцани
  • 0.5 ч.л. сух риган
  • 0.5 ч.л. суха мащерка
  • 0.5 ч.л. сух босилек
  • щипка червен пипер на люспи
  • сол и прясно смлян черен пипер на вкус
  • пресен магданоз
  • едро нарязан за гарнитура
  • Стъпки
  • 01
    Загрейте фурната
    Загрейте фурната на 175°C.
  • 02
    Поставете
    Поставете фета сиренето в малка тава за печене.
  • 03
    Смесете съставките
    В средна купа смесете маслините, сушените домати, зехтина, чесъна, ригана, мащерката, босилека, люспите червен пипер, сол и пипер.
  • 04
    Излейте
    Излейте топинга върху фетата, като се уверите, че е напълно покрита.
  • 05
    Печете
    Печете за 20 до 25 минути, докато фетата не омекне.
  • 06
    Златист цвят
    Ако искате, използвайте опцията "грил" за 1 до 2 минути, за да получите златист цвят.
  • 07
    Сервирайте
    Гарнирайте с пресен магданоз и сервирайте с хлебчета или нарязани краставици.