
Паста с лимон, чесън и пармезан
Лесна и вкусна лимонена паста с чесън и пармезан, готова за 20 минути. Перфектна за основно ястие или гарнитура. Научете как да я приготвите!
Трудност
ЛЕСНО
Време
15 мин
Цена
ЕВТИНО
- Продукти
- 150гр спагети
- 2 с.л малсо(солено)
- 2 скилидки чесън
- 2-3 лимона сок от лимон
- половин ч.л. сол
- на вкус пипер
- половин ч.ч вода от пастата
- половин ч.ч пармезан(настърган)
- 1 с.л. магданоз(нарязан)
- Стъпки
- 01Сварете пастатаВ голяма тенджера кипнете вода. След като водата заври, добавете морска сол във водата и добавете спагетите. Варете ги според инструкциите на опаковката. Не ги преварявайте. Запазете водата от пастата за по-късно (уверете се, че сте запазили повече от 1/4 ч.ч в случай, че ви трябва повече).
- 02ОтцедетеОтцедете водата от пастата. Ако пастата престои известно време, изплакнете я със студена вода и я объркайте с малко зехтин, за да предотвратите слепването и преваряването й.
- 03ПодгответеДокато пастата се вари, подгответе останалите съставки. Нарежете чесъна и магданоза, настържете пармезана и изцедете лимоновия сок.
- 04Направете сосаВ голям тиган разтопете маслото и гответе нарязания чесън, докато се усети ароматът му, но не го препичайте или изгаряйте. Добавете лимоновия сок, солта, черния пипер и 1/4 чаша вода от пастата към тигана. Доведете до кипене и свалете от котлона. По желание: Ако чесънът стане син (това е нормално заради реакцията с лимоновия сок), използвайте цедка, за да го отстраните.
- 05КомбинирайтеОбъркайте пастата в соса и добавете 1 ч.ч пармезан. Добавете допълнителни 1-2 с.л. вода от пастата, ако е необходимо, но имайте предвид, че това не трябва да е много течна паста. Гарнирайте с още пармезан и магданоз. Сервирайте и се насладете!