Apetit
Чиния с паста, покрита с карамелизирани лук и бурата, поръсена с черен пипер и наситнен магданоз.

Паста с Карамелизиран лук и Бурата

Уникална паста с карамелизиран лук и бурата за една изискана вечеря.
Трудност
ЛЕСНО
Време
70 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • Спагети 350 г
  • Домати 500 г
  • Чесън 2 скилидки
  • Доматено пюре 1 с.л.
  • Червен лук 2 големи глави
  • Захар 1 с.л.
  • Сол на вкус
  • Зехтин на вкус
  • Балсамов оцет 30 г
  • Сирене Бурата
  • Босилек на вкус
  • Стъпки
  • 01
    Нарежете лука
    Обелете лука и го нарежете на тънки филийки.
  • 02
    Гответе лука
    В голяма тенджера загрейте зехтин и добавете лука. Посолете и гответе на слаб огън за около 20 минути, разбърквайте често.
  • 03
    Нарежете доматите
    Междувременно измийте и нарежете доматите.
  • 04
    Добавете
    В друга тенджера загрейте зехтин, добавете чесън и доматено пюре, и след като чесънът получи златист загар, го извадете.
  • 05
    Разбъркайте
    Добавете доматите, разбъркайте и оставете да се готвят на силен огън за 5 минути.
  • 06
    Варете
    Посолете и натиснете доматите с дървена лъжица, след което покрийте с капак и варете на слаб огън още 15 минути.
  • 07
    Деглазирайте
    Когато лукът стане мек, добавете захар, деглазирайте с балсамов оцет и гответе още 15 минути.
  • 08
    Отцедете
    Сварете пстата до **ал денте** в подсолена вода и я отцедете, запазвайки част от водата за готвене.
  • 09
    Довършете
    Прехвърлете спагетите в соса и довършете готвенето, добавяйки отделената вода за готвене от спагетите.
  • 010
    Сервирайте
    Добавете зехтин, разбъркайте и сервирайте спагетите с бурата, карамелизиран лук и пресен босилек.
Паста с Карамелизиран Лук и Бурата