
Паста с Карамелизиран лук и Бурата
Уникална паста с карамелизиран лук и бурата за една изискана вечеря.
Трудност
ЛЕСНО
Време
70 мин
Цена
ЕВТИНО
- Продукти
- Спагети 350 г
- Домати 500 г
- Чесън 2 скилидки
- Доматено пюре 1 с.л.
- Червен лук 2 големи глави
- Захар 1 с.л.
- Сол на вкус
- Зехтин на вкус
- Балсамов оцет 30 г
- Сирене Бурата
- Босилек на вкус
- Стъпки
- 01Нарежете лукаОбелете лука и го нарежете на тънки филийки.
- 02Гответе лукаВ голяма тенджера загрейте зехтин и добавете лука. Посолете и гответе на слаб огън за около 20 минути, разбърквайте често.
- 03Нарежете доматитеМеждувременно измийте и нарежете доматите.
- 04ДобаветеВ друга тенджера загрейте зехтин, добавете чесън и доматено пюре, и след като чесънът получи златист загар, го извадете.
- 05РазбъркайтеДобавете доматите, разбъркайте и оставете да се готвят на силен огън за 5 минути.
- 06ВаретеПосолете и натиснете доматите с дървена лъжица, след което покрийте с капак и варете на слаб огън още 15 минути.
- 07ДеглазирайтеКогато лукът стане мек, добавете захар, деглазирайте с балсамов оцет и гответе още 15 минути.
- 08ОтцедетеСварете пстата до **ал денте** в подсолена вода и я отцедете, запазвайки част от водата за готвене.
- 09ДовършетеПрехвърлете спагетите в соса и довършете готвенето, добавяйки отделената вода за готвене от спагетите.
- 010СервирайтеДобавете зехтин, разбъркайте и сервирайте спагетите с бурата, карамелизиран лук и пресен босилек.