Apetit
Спагети Карбонара, вдигнати с клещи от черна тиган. На пастата има видими парченца панчета, настърган пармезан и ръсени ситно нарязани зеленини. Тя е вкусно украсена и поднесена, със забележими пари на сирене, които се стичат надолу, докато клещите я държат въздуха. Фонът е размазан, което подсилва фокуса върху ястието.

Спагети Карбонара

Автентична италианска рецепта за спагети Карбонара с гуанчале и пекорино.
Трудност
ЛЕСНО
Време
30 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • Спагети 350 г
  • Гуанчале 150 г
  • Яйчен жълтък 6 бр.
  • Пекорино Романо 50 г
  • Черен пипер на вкус
  • Стъпки
  • 01
    Сварете
    Сложете тенджера с подсолена вода на котлона и сварете спагетите.
  • 02
    Нарежете
    Изрежете кората на гуанчалето и го нарежете на ленти около 1 см дебелина.
  • 03
    Пържете
    Сложете гуанчалето в незалепващ тиган и пържете за 15 минути на средна температура.
  • 04
    Пригответе
    През това време сварете спагетите и пригответе смес от жълтъци, пекорино и черен пипер.
  • 05
    Отцедете спагетите
    Отцедете спагетите и ги добавете към гуанчалето в тигана.
  • 06
    Добавете
    Изключете котлона и добавете сместа от яйца и пекорино, като разбърквате бързо.
  • 07
    Сервирайте
    При нужда добавете малко вода от варенето за по-кремообразен сос и сервирайте с останалото пекорино и черен пипер.