
Спагети Карбонара
Автентична италианска рецепта за спагети Карбонара с гуанчале и пекорино.
Трудност
ЛЕСНО
Време
30 мин
Цена
ЕВТИНО
- Продукти
- Спагети 350 г
- Гуанчале 150 г
- Яйчен жълтък 6 бр.
- Пекорино Романо 50 г
- Черен пипер на вкус
- Стъпки
- 01СваретеСложете тенджера с подсолена вода на котлона и сварете спагетите.
- 02НарежетеИзрежете кората на гуанчалето и го нарежете на ленти около 1 см дебелина.
- 03ПържетеСложете гуанчалето в незалепващ тиган и пържете за 15 минути на средна температура.
- 04ПригответеПрез това време сварете спагетите и пригответе смес от жълтъци, пекорино и черен пипер.
- 05Отцедете спагетитеОтцедете спагетите и ги добавете към гуанчалето в тигана.
- 06ДобаветеИзключете котлона и добавете сместа от яйца и пекорино, като разбърквате бързо.
- 07СервирайтеПри нужда добавете малко вода от варенето за по-кремообразен сос и сервирайте с останалото пекорино и черен пипер.