Apetit
Лъжица излива жълт сос в стъклена купа с бяло и сиво покритие на светъл еднотонен фон.

Сос Холандез

Пригответе традиционен сос Холандез у дома с тази лесна и бърза рецепта. Гладък и вкусен сос, който е идеален за яйца Бенедикт, зеленчуци на пара и морски дарове.
Трудност
ЛЕСНО
Време
5 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 3 жълтъка
  • 1 супена лъжица лимонов сок
  • 1 чаена лъжичка дижонска горчица
  • 1/4 чаена лъжичка сол
  • щипка лют червен пипер
  • 110 грама безсолно масло
  • разтопено и горещо
  • Стъпки
  • 01
    Разтопете маслото
    Разтопете маслото в микровълнова печка за около 1 минута докато стане горещо.
  • 02
    Смесете
    Смесете жълтъците, лимоновия сок, дижонската горчица, солта и лютия червен пипер в мощен блендер и блендирайте за 5 секунди.
  • 03
    Добавете маслото
    Бавно добавяйте горещото масло към сместа, докато разбивате с блендера.
  • 04
    Сервирайте
    Излейте соса в малка купа и полейте върху ястията си.