
Сос Холандез
Пригответе традиционен сос Холандез у дома с тази лесна и бърза рецепта. Гладък и вкусен сос, който е идеален за яйца Бенедикт, зеленчуци на пара и морски дарове.
Трудност
ЛЕСНО
Време
5 мин
Цена
ЕВТИНО
- Продукти
- 3 жълтъка
- 1 супена лъжица лимонов сок
- 1 чаена лъжичка дижонска горчица
- 1/4 чаена лъжичка сол
- щипка лют червен пипер
- 110 грама безсолно масло
- разтопено и горещо
- Стъпки
- 01Разтопете маслотоРазтопете маслото в микровълнова печка за около 1 минута докато стане горещо.
- 02СмесетеСмесете жълтъците, лимоновия сок, дижонската горчица, солта и лютия червен пипер в мощен блендер и блендирайте за 5 секунди.
- 03Добавете маслотоБавно добавяйте горещото масло към сместа, докато разбивате с блендера.
- 04СервирайтеИзлейте соса в малка купа и полейте върху ястията си.