Apetit
Четири златисти сирени хлебчета на бяла чиния, поръсени с нарязан магданоз и черен пипер.

Соленки с рикота и подправки

Тези рикотени соленки с подправки са идеални за закуска или гарнитура.
Трудност
ЛЕСНО
Време
40 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 2 1/4 ч.ч. бяло брашно
  • 1 с.л. бакпулвер
  • 1 ч.л. сода бикарбонат
  • 1 ч.л. морска сол
  • 1 пакетче (125 гр.) студено масло
  • 3/4 ч.ч. пълномаслена рикота
  • 1/2 ч.ч. студена вода
  • 1/4 ч.ч. ситно нарязани пресни подправки (магданоз
  • див лук
  • мащерка и/или риган)
  • 1/2 ч.л. лимонова кора
  • 2 с.л. разтопено масло
  • 2 с.л. настърган пармезан
  • Стъпки
  • 01
    Подгответе съставките
    Загрейте фурната на 220 градуса. Постелете голяма тава с хартия за печене.
  • 02
    Настържете
    Смесете брашното, бакпулвера, содата и солта в голяма купа. Оваляйте цялото парче масло в брашнената смес. Настържете маслото в купата (Ако маслото започне да се топи, оваляйте го отново в брашнената смес и продължете). Разделете парченцата масло с пръсти, докато станат като груби трохи.
  • 03
    Смесете
    В малка купа смесете рикотата и водата. Добавете към брашнената смес и разбъркайте докато не се получи тесто.
  • 04
    Пригответе тестото
    Разточете тестото върху леко набрашнена повърхност. Леко омесете няколко пъти и оформете тесто с дебелина 2 см. Разделете на четири парчета, подредете парчета тесто едно върху друго, сплескайте ги отново, за да получите отново тесто с дебелина 2 см. Повторете този процес три пъти, добавяйки брашно при необходимост.
  • 05
    Оформете соленките
    Използвайте форма за бисквити, за да изрежете соленките. Останалото тесто омесете отново и изрежете допълнително соленки. Наредете ги върху приготвената тава.
  • 06
    Печете
    Печете 15-16 минути, докато станат златисти. Оставете да изстинат върху тавата 5 минути.
  • 07
    Намажете
    В малка купа смесете пресните подправки с лимоновата кора. Намажете печените бисквити с разтопено масло и поръсете с подправките и пармезана.