
Соленки с рикота и подправки
Тези рикотени соленки с подправки са идеални за закуска или гарнитура.
Трудност
ЛЕСНО
Време
40 мин
Цена
ЕВТИНО
- Продукти
- 2 1/4 ч.ч. бяло брашно
- 1 с.л. бакпулвер
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- 1 ч.л. морска сол
- 1 пакетче (125 гр.) студено масло
- 3/4 ч.ч. пълномаслена рикота
- 1/2 ч.ч. студена вода
- 1/4 ч.ч. ситно нарязани пресни подправки (магданоз
- див лук
- мащерка и/или риган)
- 1/2 ч.л. лимонова кора
- 2 с.л. разтопено масло
- 2 с.л. настърган пармезан
- Стъпки
- 01Подгответе съставкитеЗагрейте фурната на 220 градуса. Постелете голяма тава с хартия за печене.
- 02НастържетеСмесете брашното, бакпулвера, содата и солта в голяма купа. Оваляйте цялото парче масло в брашнената смес. Настържете маслото в купата (Ако маслото започне да се топи, оваляйте го отново в брашнената смес и продължете). Разделете парченцата масло с пръсти, докато станат като груби трохи.
- 03СмесетеВ малка купа смесете рикотата и водата. Добавете към брашнената смес и разбъркайте докато не се получи тесто.
- 04Пригответе тестотоРазточете тестото върху леко набрашнена повърхност. Леко омесете няколко пъти и оформете тесто с дебелина 2 см. Разделете на четири парчета, подредете парчета тесто едно върху друго, сплескайте ги отново, за да получите отново тесто с дебелина 2 см. Повторете този процес три пъти, добавяйки брашно при необходимост.
- 05Оформете соленкитеИзползвайте форма за бисквити, за да изрежете соленките. Останалото тесто омесете отново и изрежете допълнително соленки. Наредете ги върху приготвената тава.
- 06ПечетеПечете 15-16 минути, докато станат златисти. Оставете да изстинат върху тавата 5 минути.
- 07НамажетеВ малка купа смесете пресните подправки с лимоновата кора. Намажете печените бисквити с разтопено масло и поръсете с подправките и пармезана.