Apetit
Смачкани Картофи със Сьомга и Сусам

Смачкани Картофи със Сьомга

Опитайте тези смачкани картофи със Сьомга и Сусам! Една от най-лесните и вкусни рецепти които изглеждат красиво.
Трудност
ЛЕСНО
Време
60 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 4 средни бели картофа
  • 1 с.л. зехтин екстра върджин
  • 2 с.л. сусам(смес за хляб)
  • 8 с.л. крем сирене
  • 4 слайса пушена сьомга
  • на вкус тънко нарязан червен лук
  • на вкус краставици
  • настъргани или нарязани
  • 2 ч.л. каперси
  • за гарниране пресен копър
  • Стъпки
  • 01
    Сварете картофите
    Поставете картофите в тенджера и ги напълнете с достатъчно вода, за да покрие картофите с около пръст. Посолете водата (аз използвам около 1 супена лъжица морска сол). Доведете водата до кипене на средно-висока температура, след това гответе картофите, докато станат меки, около 22 до 25 минути.
  • 02
    Отцедете
    Изцедете картофите в гевгир и ги оставете да изстинат за около 10 минути.
  • 03
    Загрейте фурната
    Загрейте фурната до 230°C.
  • 04
    Смесете с подправките
    Прехвърлете картофите в купа, добавете зехтина сусама. Разбъркайте, за да покриете картофите напълно с подправката.
  • 05
    Печете
    Поставете картофите на малка тава за печене и използвайте дъното на широка чаша, за да ги смачкате. Стремете се към височина около 2см. Печете до леко златисто отгоре, около 25 минути.
  • 06
    Гарнирайте
    След като картофите се охладят малко, намажете крем сирене отгоре, добавете пушена сьомга, няколко тънки резени червен лук, каперси и няколко малки клонки пресен копър.