
Смачкани Картофи със Сьомга
Опитайте тези смачкани картофи със Сьомга и Сусам! Една от най-лесните и вкусни рецепти които изглеждат красиво.
Трудност
ЛЕСНО
Време
60 мин
Цена
ЕВТИНО
- Продукти
- 4 средни бели картофа
- 1 с.л. зехтин екстра върджин
- 2 с.л. сусам(смес за хляб)
- 8 с.л. крем сирене
- 4 слайса пушена сьомга
- на вкус тънко нарязан червен лук
- на вкус краставици
- настъргани или нарязани
- 2 ч.л. каперси
- за гарниране пресен копър
- Стъпки
- 01Сварете картофитеПоставете картофите в тенджера и ги напълнете с достатъчно вода, за да покрие картофите с около пръст. Посолете водата (аз използвам около 1 супена лъжица морска сол). Доведете водата до кипене на средно-висока температура, след това гответе картофите, докато станат меки, около 22 до 25 минути.
- 02ОтцедетеИзцедете картофите в гевгир и ги оставете да изстинат за около 10 минути.
- 03Загрейте фурнатаЗагрейте фурната до 230°C.
- 04Смесете с подправкитеПрехвърлете картофите в купа, добавете зехтина сусама. Разбъркайте, за да покриете картофите напълно с подправката.
- 05ПечетеПоставете картофите на малка тава за печене и използвайте дъното на широка чаша, за да ги смачкате. Стремете се към височина около 2см. Печете до леко златисто отгоре, около 25 минути.
- 06ГарнирайтеСлед като картофите се охладят малко, намажете крем сирене отгоре, добавете пушена сьомга, няколко тънки резени червен лук, каперси и няколко малки клонки пресен копър.