Apetit
Изискано ястие, представено с крехки парчета печен карфиол, поднесени върху гладък йогуртов сос. Декорацията включва свежи листа от мента, капчици пикантно олио и ядливи цветя за естетика и финал.

Салата с печен карфиол - само с 5 съставки

Проста и здравословна салата с печен карфиол и само 5 съставки.
Трудност
ЛЕСНО
Време
40 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 1 голям карфиол
  • нарязан на розички
  • 2 с.л. стафиди
  • 280г кисело мляко
  • тахан 1 с.л.
  • 1 връзка мента
  • Стъпки
  • 01
    Загрейте фурната
    Загрейте фурната на 200°C.
  • 02
    Изпечете карфиола
    Постелете тава за печене с хартия за печене. Наредете розичките карфиол върху хартията и ги напръскайте със спрей от зехтин или ги намажете с четка. Овкусете със сол и пипер. Печете за 25 минути, като ги обръщате периодично, или докато станат златисто кафяви и крехки. Поръсете върху тях стафидите и печете за още 5 минути, или докато стафидите бухнат. Оставете настрана за 5 минути, за да се охладят леко.
  • 03
    Направете соса
    Междувременно, в малка купа комбинирайте киселото мляко и тахана. Овкусете със сол и пипер.
  • 04
    Окрасете
    Разпределете сместа с кисело мляко равномерно върху дъното на сервиращо блюдо. Отгоре сложете сместа с карфиол и украсете с мента. Сервирайте веднага и се насладете на тази проста и вкусна салата с печен карфиол!