
Салата с печен карфиол - само с 5 съставки
Проста и здравословна салата с печен карфиол и само 5 съставки.
Трудност
ЛЕСНО
Време
40 мин
Цена
ЕВТИНО
- Продукти
- 1 голям карфиол
- нарязан на розички
- 2 с.л. стафиди
- 280г кисело мляко
- тахан 1 с.л.
- 1 връзка мента
- Стъпки
- 01Загрейте фурнатаЗагрейте фурната на 200°C.
- 02Изпечете карфиолаПостелете тава за печене с хартия за печене. Наредете розичките карфиол върху хартията и ги напръскайте със спрей от зехтин или ги намажете с четка. Овкусете със сол и пипер. Печете за 25 минути, като ги обръщате периодично, или докато станат златисто кафяви и крехки. Поръсете върху тях стафидите и печете за още 5 минути, или докато стафидите бухнат. Оставете настрана за 5 минути, за да се охладят леко.
- 03Направете сосаМеждувременно, в малка купа комбинирайте киселото мляко и тахана. Овкусете със сол и пипер.
- 04ОкрасетеРазпределете сместа с кисело мляко равномерно върху дъното на сервиращо блюдо. Отгоре сложете сместа с карфиол и украсете с мента. Сервирайте веднага и се насладете на тази проста и вкусна салата с печен карфиол!