Apetit
Апетитна паста салата с чери домати, пилешко, пармезан и римска салата, смесени старателно в дървена купа с кафява дървена лъжица.

Салата Цезар с паста и пилешко

Вкусна комбинация от паста, пилешко филе, свежи зеленчуци и кремообразен Цезар дресинг.
Трудност
ЛЕСНО
Време
35 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 1/2 ч.л. фина сол
  • повече при нужда
  • 225 гр. паста фузили
  • 3 филенза аншоа
  • едро нарязани
  • 3 средни скилидки чесън
  • едро нарязани
  • Фино настъргана кора от 1 голям лимон
  • 3 с.л. прясно изцеден лимонов сок
  • 1 голям жълтък
  • 2 ч.л. Дижонска горчица
  • 6 с.л. зехтин
  • разделени
  • 3 с.л. фино настърган Пармиджано-Реджано
  • 3 филии хляб с квас
  • на 2
  • 5 см парчета
  • 3 ч.ч. накъсано пилешко месо
  • 4 ч.ч. нарязана салата романа или айсберг
  • Прясно смлян черен пипер на вкус
  • Стъпки
  • 01
    Подгответе пастата
    В голяма тенджера кипнете вода с много сол. Добавете пастата и гответе според инструкциите на пакета.
  • 02
    Отцедете
    Отцедете пастата и я оставете да се охлажда 5 минути.
  • 03
    Смесете
    Докато пастата ври, на дъска нарежете аншоата и чесъна със сол и ги смесете до получаване на пастообразна смес.
  • 04
    Добавете
    Добавете лимоновата кора, сок, жълтъка и горчицата. Разбийте добре.
  • 05
    Добавете
    При бавно разбъркване добавете 5 с.л. зехтин до получаване на емулсия. Добавете пармиджано и разбийте до гладкост.
  • 06
    Запечете хляба
    Сложете останалата 1 с.л. зехтин в голям тиган на среден огън. Запечете хляба до златисто от двете страни.
  • 07
    Смесете съставките
    Смесете пастата, пилето, салатата и дресинга в голяма купа. Добавете крутоните.
  • 08
    Сервирайте
    Настържете повече пармиджано и черен пипер по вкус преди сервиране.