
Салата Цезар с паста и пилешко
Вкусна комбинация от паста, пилешко филе, свежи зеленчуци и кремообразен Цезар дресинг.
Трудност
ЛЕСНО
Време
35 мин
Цена
ЕВТИНО
- Продукти
- 1/2 ч.л. фина сол
- повече при нужда
- 225 гр. паста фузили
- 3 филенза аншоа
- едро нарязани
- 3 средни скилидки чесън
- едро нарязани
- Фино настъргана кора от 1 голям лимон
- 3 с.л. прясно изцеден лимонов сок
- 1 голям жълтък
- 2 ч.л. Дижонска горчица
- 6 с.л. зехтин
- разделени
- 3 с.л. фино настърган Пармиджано-Реджано
- 3 филии хляб с квас
- на 2
- 5 см парчета
- 3 ч.ч. накъсано пилешко месо
- 4 ч.ч. нарязана салата романа или айсберг
- Прясно смлян черен пипер на вкус
- Стъпки
- 01Подгответе пастатаВ голяма тенджера кипнете вода с много сол. Добавете пастата и гответе според инструкциите на пакета.
- 02ОтцедетеОтцедете пастата и я оставете да се охлажда 5 минути.
- 03СмесетеДокато пастата ври, на дъска нарежете аншоата и чесъна със сол и ги смесете до получаване на пастообразна смес.
- 04ДобаветеДобавете лимоновата кора, сок, жълтъка и горчицата. Разбийте добре.
- 05ДобаветеПри бавно разбъркване добавете 5 с.л. зехтин до получаване на емулсия. Добавете пармиджано и разбийте до гладкост.
- 06Запечете хлябаСложете останалата 1 с.л. зехтин в голям тиган на среден огън. Запечете хляба до златисто от двете страни.
- 07Смесете съставкитеСмесете пастата, пилето, салатата и дресинга в голяма купа. Добавете крутоните.
- 08СервирайтеНастържете повече пармиджано и черен пипер по вкус преди сервиране.