
Салата с Моркови по Френски
Тази френска салата с моркови в бистро стил е проста, но елегантна комбинация от хрупкави моркови, зелен лук и свежи билки, овкусени с лек дресинг с мед и горчица.
Трудност
ЛЕСНО
Време
15 мин
Цена
ЕВТИНО
- Продукти
- 1 кг моркови
- обелени
- на вкус грубо нарязан магданоз или кориандър
- 2 стръка зелен лук
- нарязани на тънки диагонални лентички
- 3 с.л. зехтин екстра върджин
- 2 с.л. лимонов сок
- 2 ч.л. мед
- 1 ч.л. Дижонска горчица
- 1/2 ч.л. сол
- 1/4 ч.л. смлян кимион
- 1/4 ч.л. прясно смлян черен пипер
- Стъпки
- 01Нарежете морковитеИзползвайте нож за белене на зеленчуци с приставка за жулиен, за да нарежете морковите на жулиени и ги поставете в голяма купа за смесване. Жулиен е техника на рязане, при която морковите се режат на продълговати и тънки ивици.
- 02Направете дресингаВ малка купа разбийте заедно олиото, лимоновия сок, горчицата, меда, солта и пипера.
- 03КомбинирайтеДобавете зеления лук и магданоза към купата за смесване, след това изсипете дресинга отгоре. Разбъркайте добре, за да се комбинира всичко.
- 04ГарнирайтеАко желаете, можете да гарнирате с допълнително нарязан магданоз преди сервиране.