Apetit
Салата от спирализирани моркови, поръсена със ситно нарязан зелен лук и черен пипер, поднесена в бяла чиния на мраморна маса.

Салата с Моркови по Френски

Тази френска салата с моркови в бистро стил е проста, но елегантна комбинация от хрупкави моркови, зелен лук и свежи билки, овкусени с лек дресинг с мед и горчица.
Трудност
ЛЕСНО
Време
15 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 1 кг моркови
  • обелени
  • на вкус грубо нарязан магданоз или кориандър
  • 2 стръка зелен лук
  • нарязани на тънки диагонални лентички
  • 3 с.л. зехтин екстра върджин
  • 2 с.л. лимонов сок
  • 2 ч.л. мед
  • 1 ч.л. Дижонска горчица
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1/4 ч.л. смлян кимион
  • 1/4 ч.л. прясно смлян черен пипер
  • Стъпки
  • 01
    Нарежете морковите
    Използвайте нож за белене на зеленчуци с приставка за жулиен, за да нарежете морковите на жулиени и ги поставете в голяма купа за смесване. Жулиен е техника на рязане, при която морковите се режат на продълговати и тънки ивици.
  • 02
    Направете дресинга
    В малка купа разбийте заедно олиото, лимоновия сок, горчицата, меда, солта и пипера.
  • 03
    Комбинирайте
    Добавете зеления лук и магданоза към купата за смесване, след това изсипете дресинга отгоре. Разбъркайте добре, за да се комбинира всичко.
  • 04
    Гарнирайте
    Ако желаете, можете да гарнирате с допълнително нарязан магданоз преди сервиране.