Apetit
Свежа и хрупкава салата Цезар, приготвена с пресни листа от маруля Романо, златисто-изпечени домашни крутони и тънко нарязани люспи пармезан.

Красива Домашна Салата Цезар

Тази лесна Цезар салата е великолепна като гарнитура за вечеря, но също така е достатъчно богата, за да бъде самостоятелно ястие.
Трудност
ЛЕСНО
Време
20 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 1 шепа кубчета хляб
  • по желание Зехтин екстра върджин
  • 2 връзки маруля
  • нарязана
  • по желание Цезар дресинг
  • 2 ч.ч. печени нахут(по желание)
  • 1 ч.ч настъргано пекорино или пармезан
  • 2 с.л. нарязан див лук
  • 2 с.л. препечени кедрови ядки
  • на вкус морска сол
  • на вкус прясно смлян черен пипер
  • Стъпки
  • 01
    Направете крутоните
    Загрейте фурната на 180°C и постелете тава с хартия за печене. Поставете кубчетата хляб върху тавата за печене, поръсете ги със зехтин и сол и печете 10 минути, докато станат златисти.
  • 02
    Сглобете салатата
    Сложете марулята в купа. Поръсете с половината дресинг, добавете репичките, крутоните(нахута по желание) и полейте с останалия дресинг. Отгоре сложете пекорино, див лук и кедрови ядки. Овкусете със сол и пипер на вкус.