Apetit
Фино италианско ризото, приготвено с крехки тиквички, ароматен пармезан и свеж магданоз. Всяка хапка предлага балансиран вкус между нежната кремообразност на ориза арборио и леката свежест на зеленчуците.

Ризото с тиквички и скаморца

Опитайте това ризото с тиквички и скаморца! Кремообразният ориз, пушеният аромат на сиренето и свежестта на тиквичките се съчетават в едно неустоимо ястие, което се приготвя за по-малко от 30 минути.
Трудност
ЛЕСНО
Време
25 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 320г ориз(карнароли
  • арборио
  • ориз за ризото)
  • 400г тиквички
  • 100г пушено сирене скаморца
  • 1 стрък пресен зелен лук
  • 1л зеленчуков бульон
  • на вкус магданоз
  • на вкус зехтин екстра върджин
  • на вкус сол
  • на вкус черен пипер
  • Стъпки
  • 01
    Подгответе
    Пригответе зеленчуковия бульон и го запазете топъл. Нарежете на тънко зеления лук, а тиквичките нарежете на четири по дължина, след това на триъгълници.
  • 02
    Запържете лука
    Загрейте малко зехтин в тиган, добавете зеления лук и запържете за няколко минути.
  • 03
    Запържете ориза
    Добавете ориза и го запържете за още няколко минути, като бъркате непрекъснато.
  • 04
    Добавете тиквичките
    Добавете тиквичките и солта. Постепенно добавяйте горещия бульон, по една черпак наведнъж, като изчакате да се абсорбира напълно, преди да добавите още.
  • 05
    Добавете подправки
    Нарежете на ситно скаморцата. След като оризът е сварен и кремообразен, свалете от котлона и добавете черен пипер и ситно нарязан магданоз.
  • 06
    Добавете скаморцата
    Добавете скаморцата и разбъркайте, докато сместа стане гъста. Сервирайте в чинии и полейте с малко зехтин. Поднесете веднага.