Apetit
Две бели керамични чинии с Ризото с тиква, поднесени на фин бял плат. В чиниите има кубчета оранжева тиква и леща, посипани с черен пипер и гарнирани с клонки тимиан. В сцената се забелязват и разпръснати семена от лен и лъжица в заден план.

Ризото с Тиква

Ризото с тиква - топло и уютно ястие, идеално за есента.
Трудност
ЛЕСНО
Време
70 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 320 г ориз Карнароли
  • 750 г тиква
  • 100 г жълт лук
  • 1.5 л зеленчуков бульон
  • 80 г пармезан
  • 60 мл бяло вино
  • 50 г масло
  • черен пипер на вкус
  • сол на вкус
  • зехтин екстра върджин на вкус
  • Стъпки
  • 01
    Пригответе
    Пригответе зеленчуковия бульон(може да използвате и кубче) и го дръжте топъл.
  • 02
    Подгответе тиквата
    Почистете тиквата, отстранете кората и семената и я нарежете на кубчета.
  • 03
    Запържете
    Нарежете лука на ситно и го оставете да се запържи на слаб огън в загрято масло, докато стане мек.
  • 04
    Добавете
    Добавете тиквата и я запържете за няколко минути, като добавяте топъл бульон, докато не стане много мека и кремообразна.
  • 05
    Деглазирайте
    Загрейте тенджера и изсипете ориза, като го запечете на сухо, докато се затопли. Деглазирайте с бяло вино и след като виното се изпари, изсипете ориза в тенджерата с тиквата.
  • 06
    Гответе ориза
    Гответе ориза, като добавяте още топъл бульон, докато достигне желаната консистенция (около 15-20 минути).
  • 07
    Смесете
    Изключете котлона, добавете масло и настърган пармезан и смесете добре, като добавите черен пипер и сол на вкус.
  • 08
    Оставете
    Оставете ризотото за 1-2 минути и сервирайте.