
Ризото с моркови и сирене Бри
Деликатно, но много вкусно ястие, обогатено с сирене Бри за уникална кремообразност. Лесно за приготвяне и идеално за всякакъв повод!
Трудност
ЛЕСНО
Време
30 мин
Цена
ЕВТИНО
- Продукти
- 400г ориз(Carnaroli или Arborio)
- 150г сирене Бри
- 1л зеленчуков бульон
- 350г моркови
- 1 глава лук
- 50г масло
- на вкус сол
- на вкус черен пипер
- Стъпки
- 01Пригответе бульонаЗа да приготвите ризотото с моркови, първо пригответе зеленчуковия бульон. Когато е готов, го дръжте топъл.
- 02Подгответе морковитеОбелете морковите, след това ги нарежете на пръчици, а след това на парчета с големина около 1 см.
- 03ЗапържетеПочистете лука и го нарежете на тънки филийки. В тенджера разтопете маслото, добавете лука и морковите. Запържете ги докато станат златисти. Добавете лъжица бульон и оставете да къкри десетина минути, като добавяте още бульон, ако е необходимо.
- 04ПасирайтеСлед това вземете лъжица от запръжката, пасирайте я, добавете лъжица бульон и оставете настрана.
- 05Запържите оризаСипете ориза в тенджерата със запръжката и разбъркайте, за да го запържите. След това гответе ориза, като добавяте бульон само когато е необходимо.
- 06Подгответе сиренетоМеждувременно отстранете кората от сиренето Бри и го нарежете на кубчета.
- 07Добавете запръжкатаКогато оризът е почти сварен, добавете пасираната запръжка, подправете със сол и разбъркайте.
- 08ГарнирайтеСлед като е сварен, свалете тенджерата от котлона, добавете кубчетата сирене и разбъркайте. Покрийте с капак и изчакайте 1-2 минути, след това добавете черен пипер и листенца мащерка. Разбъркайте за последен път и сервирайте още горещо вашето ризото с моркови.