Apetit
Ароматно ризото Миланезе, приготвено с кремообразен ориз Арборио, обогатено с кадифена текстура от масло и пармезан, и оцветено в златисто от висококачествен шафран. Това традиционно италианско ястие от региона Ломбардия

Ризото с моркови и сирене Бри

Деликатно, но много вкусно ястие, обогатено с сирене Бри за уникална кремообразност. Лесно за приготвяне и идеално за всякакъв повод!
Трудност
ЛЕСНО
Време
30 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 400г ориз(Carnaroli или Arborio)
  • 150г сирене Бри
  • 1л зеленчуков бульон
  • 350г моркови
  • 1 глава лук
  • 50г масло
  • на вкус сол
  • на вкус черен пипер
  • Стъпки
  • 01
    Пригответе бульона
    За да приготвите ризотото с моркови, първо пригответе зеленчуковия бульон. Когато е готов, го дръжте топъл.
  • 02
    Подгответе морковите
    Обелете морковите, след това ги нарежете на пръчици, а след това на парчета с големина около 1 см.
  • 03
    Запържете
    Почистете лука и го нарежете на тънки филийки. В тенджера разтопете маслото, добавете лука и морковите. Запържете ги докато станат златисти. Добавете лъжица бульон и оставете да къкри десетина минути, като добавяте още бульон, ако е необходимо.
  • 04
    Пасирайте
    След това вземете лъжица от запръжката, пасирайте я, добавете лъжица бульон и оставете настрана.
  • 05
    Запържите ориза
    Сипете ориза в тенджерата със запръжката и разбъркайте, за да го запържите. След това гответе ориза, като добавяте бульон само когато е необходимо.
  • 06
    Подгответе сиренето
    Междувременно отстранете кората от сиренето Бри и го нарежете на кубчета.
  • 07
    Добавете запръжката
    Когато оризът е почти сварен, добавете пасираната запръжка, подправете със сол и разбъркайте.
  • 08
    Гарнирайте
    След като е сварен, свалете тенджерата от котлона, добавете кубчетата сирене и разбъркайте. Покрийте с капак и изчакайте 1-2 минути, след това добавете черен пипер и листенца мащерка. Разбъркайте за последен път и сервирайте още горещо вашето ризото с моркови.