Apetit
Чиния с пюре от тиква "Цигулка", украсено с клонка розмарин, поръсено с черен пипер на мраморна повърхност.

Пюре от тиква Цигулка

Пюре от тиква Цигулка - гладко, кремообразно и красиво като есенна гарнитура.
Трудност
ЛЕСНО
Време
65 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 1 тиква Цигулка
  • 1 с.л. зехтин
  • 60 г разтопено масло
  • сол и пипер на вкус
  • Стъпки
  • 01
    Загрейте фурната
    Загрейте фурната на 200 ºC.
  • 02
    Разрежете тиквата
    Разрежете тиквата на половина и извадете семената с лъжица.
  • 03
    Намажете
    Намажете със зехтин и подправете със сол и пипер.
  • 04
    Печете
    Печете с кората надолу за около 40-45 минути.
  • 05
    Извадете
    След като тиквата се охлади, извадете вътрешността в купа.
  • 06
    Смачкайте
    Смачкайте с мелачка или електрически миксер, добавете масло и отново смачкайте.
  • 07
    Подправете
    Подправете със сол и пипер, украсете с розмарин.
Рецепта за пюре от тиква Цигулка