Apetit
Чиния с печени брюкселски кълнове, подредени на бял порцелан на мраморна маса. Брюкселските кълнове са златисто-кафяви отстрани и посипани с наситнени зелени билки.

Препеченo Брюкселско зеле

Препечено Брюкселско зеле - хрупкаво отвън, нежно отвътре. Перфектната гарнитура за всеки повод.
Трудност
ЛЕСНО
Време
40 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 650г брюкселски зелки
  • 2 супени лъжици зехтин
  • сол и пипер на вкус
  • Стъпки
  • 01
    Подгответе
    Загрейте фурната до 220°C. Отрежете краищата на брюкселските зелки и ги разрежете на половинки по дължина.
  • 02
    Овкусете
    Добавете зелките в тава. Разбъркайте с олио, сол и пипер.
  • 03
    Печете
    Печете брюкселските зелки за 25-30 минути. Завъртете тавата на половината време, но не обръщайте зелките.
  • 04
    Сервирайте
    Извадете брюкселските зелки от тавата и сервирайте.