Apetit
Печени пълнени печурки, залети със сирене моцарела и поръсени с прясно нарязан магданоз на тъмна подложка.

Пълнени гъби с пармезан

Перфектна рецепта за празнично предястие с пълнени гъби.
Трудност
ЛЕСНО
Време
40 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 20 гъби печурки
  • 2 с.л. масло
  • 2 скилидки чесън
  • ситно нарязан
  • 1/2 средна глава лук
  • ситно нарязана
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1/4 ч.л. прясно смлян черен пипер
  • 120 г крема сирене
  • омекнало
  • 50 г прясно настърган пармезан
  • 15 г ситно нарязан пресен магданоз
  • плюс още за гарнитура
  • Стъпки
  • 01
    Отделете
    Подгответе гъбите като отделите стъблата и ги нарежете на ситно.
  • 02
    Запържете
    В тиган разтопете маслото на среден огън и запържете стъблата от гъбите за 5 минути. Добавете лука, чесъна, солта и черния пипер и гответе още 1-2 минути.
  • 03
    Разбъркайте
    Оставете сместа да изстине и след това я разбъркайте с крема сиренето, пармезана и магданоза.
  • 04
    Напълнете
    Напълнете шапките на гъбите с готовия пълнеж и поръсете отгоре с малко пармезан.
  • 05
    Запечете
    Запечете гъбите на 200°C за 20-25 минути докато станат златисти. Добавете магданоз преди сервиране.
Рецепта за вкусни пълнени гъби с пармезан и билки