
Пълнени гъби с пармезан
Перфектна рецепта за празнично предястие с пълнени гъби.
Трудност
ЛЕСНО
Време
40 мин
Цена
ЕВТИНО
- Продукти
- 20 гъби печурки
- 2 с.л. масло
- 2 скилидки чесън
- ситно нарязан
- 1/2 средна глава лук
- ситно нарязана
- 1/2 ч.л. сол
- 1/4 ч.л. прясно смлян черен пипер
- 120 г крема сирене
- омекнало
- 50 г прясно настърган пармезан
- 15 г ситно нарязан пресен магданоз
- плюс още за гарнитура
- Стъпки
- 01ОтделетеПодгответе гъбите като отделите стъблата и ги нарежете на ситно.
- 02ЗапържетеВ тиган разтопете маслото на среден огън и запържете стъблата от гъбите за 5 минути. Добавете лука, чесъна, солта и черния пипер и гответе още 1-2 минути.
- 03РазбъркайтеОставете сместа да изстине и след това я разбъркайте с крема сиренето, пармезана и магданоза.
- 04НапълнетеНапълнете шапките на гъбите с готовия пълнеж и поръсете отгоре с малко пармезан.
- 05ЗапечетеЗапечете гъбите на 200°C за 20-25 минути докато станат златисти. Добавете магданоз преди сервиране.