
Пълнени домати с ориз по Италиански
Пълни с пухкав ориз, ароматни подправки и сочни домати, идеални за лек обяд, засищаща вечеря или дори за уикенден брънч.
Трудност
ЛЕСНО
Време
80 мин
Цена
ЕВТИНО
- Продукти
- 1.5 картофи
- 4 домати
- ¼ чаша (60 мл) ориз(арборио)
- ¼ ч.ч. пармезан
- 1 ч.л. каперси
- 1 с.л. босилек
- 1 скилидка чесън
- 2 с.л. зехтин екстра върджин
- 1.25 ч.л. сол
- Стъпки
- 01Загрейте фурнатаЗагрейте предварително фурната до 180°C.
- 02Подгответе картофитеОбелете и нарежете картофите на кубчета, смесете ги със зехтин и сол в тава за печене.
- 03Печете картофитеПечете картофите за 30 минути.
- 04Подгответе доматитеПодгответе доматите, като отрежете върховете и издълбаете вътрешността им.
- 05Сварете оризаСварете ориза за 7 минути в подсолена вода, отцедете и охладете.
- 06Смесете оризаСмесете ориза с доматите (меката част), пармезана, каперси, босилек, чесън и зехтин.
- 07Напълнете доматитеНапълнете доматите със сместа от ориз и ги поставете в тавата с картофите.
- 08ПечетеПечете пълнените домати с картофи за 30 минути.
- 09СервирайтеСервирайте топли или на стайна температура.