Apetit
Сочни червени домати, пълнени с ароматен ориз, подправен с билки като мащерка и розмарин, изпечени до съвършенство във фурна. Поднесени в керамична тава, това класическо ястие е идеално за лек обяд или вечеря с вкус на домашна уютна кухня.

Пълнени домати с ориз по Италиански

Пълни с пухкав ориз, ароматни подправки и сочни домати, идеални за лек обяд, засищаща вечеря или дори за уикенден брънч.
Трудност
ЛЕСНО
Време
80 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 1.5 картофи
  • 4 домати
  • ¼ чаша (60 мл) ориз(арборио)
  • ¼ ч.ч. пармезан
  • 1 ч.л. каперси
  • 1 с.л. босилек
  • 1 скилидка чесън
  • 2 с.л. зехтин екстра върджин
  • 1.25 ч.л. сол
  • Стъпки
  • 01
    Загрейте фурната
    Загрейте предварително фурната до 180°C.
  • 02
    Подгответе картофите
    Обелете и нарежете картофите на кубчета, смесете ги със зехтин и сол в тава за печене.
  • 03
    Печете картофите
    Печете картофите за 30 минути.
  • 04
    Подгответе доматите
    Подгответе доматите, като отрежете върховете и издълбаете вътрешността им.
  • 05
    Сварете ориза
    Сварете ориза за 7 минути в подсолена вода, отцедете и охладете.
  • 06
    Смесете ориза
    Смесете ориза с доматите (меката част), пармезана, каперси, босилек, чесън и зехтин.
  • 07
    Напълнете доматите
    Напълнете доматите със сместа от ориз и ги поставете в тавата с картофите.
  • 08
    Печете
    Печете пълнените домати с картофи за 30 минути.
  • 09
    Сервирайте
    Сервирайте топли или на стайна температура.
Лесни пълнени домати с ориз по Италиански