Apetit
Две парчета пица на филийки хляб, поставени върху розова чиния. Всяко парче е покрито с доматен сос, кашкавал, нарязан червен пипер и няколко колелца пеперони, поръсени с наситнен магданоз. Зад чинията се виждат свежи билки в саксия и бяла кухненска кърпа, всичко поставено върху мраморна повърхност в ярка, слънчева среда.

Пица тост

Бърз и лесен тост с аромати на пица.
Трудност
ЛЕСНО
Време
15 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 2 ч.л. масло
  • 2 филии хляб
  • 50 г моцарела
  • 15 г сирене чедър
  • 4 резена пеперони
  • 1 супена лъжица сос за пица
  • 1/4 ч.л. италианска подправка
  • Червен пипер
  • на вкус
  • Черен пипер
  • на вкус
  • Стъпки
  • 01
    Загрейте фурната
    Загрейте фурната на 190°C. Поставете хартия за печене върху тавата.
  • 02
    Намажете
    Намажете двете страни на всяка филия хляб с масло и ги поставете в подготвената тава. Печете за около 8 минути, обръщайки веднъж, докато хлябът стане леко златист от двете страни.
  • 03
    Добавете
    Намажете соса за пица върху филиите и поръсете с половината от италианската подправка.
  • 04
    Покрийте
    Покрийте филията с моцарела и чедър, последвани от халапеньо и пеперони. Поръсете с останалата италианска подправка, червен и черен пипер.
  • 05
    Печете
    Печете около 5 минути, докато сиренето се разтопи и стане златисто-кафяво. Нарежете на половина и сервирайте.