
Пилешка супа
Хранителна пилешка супа с варени пилешки гърди, моркови и пресни билки.
Трудност
ЛЕСНО
Време
30 мин
Цена
ЕВТИНО
- Продукти
- 2 с.л. екстра върджин зехтин
- 4 средни моркова
- обелени и нарязани
- 3 пащърнака
- обелени и нарязани
- 3 стръка целина
- нарязани
- 0.5 средна глава лук
- нарязана
- 1 праз лук
- разрязан по дължина и нарязан
- 4 скилидки чесън
- смачкани
- 1 ч.л. сол
- 0.5 ч.л. черен пипер
- прясно смлян
- 2 пилешки гърди без кожа
- 2 стръка прясна мащерка
- 1 дафинов лист
- 950 г пилешки бульон
- 0.25 чаша едро нарязан пресен магданоз
- Стъпки
- 01Задушете зеленчуцитеЗагрейте зехтина в голям съд на средна температура. Добавете морковите, пащърнака, целината, праза и лука. Гответе 4-5 минути.
- 02ДобаветеДобавете чесъна, солта и черния пипер и смесете за още една минута.
- 03Варете пилетоДобавете мащерката, дафиновия лист, пилето и бульона в съда. Доведете до кипене, след това намалете температурата на минимум и покрийте. Гответе 15 минути.
- 04Разделете пилетоСложете пилето на дъска и го разделете с две вилици. Върнете го в съда и оставете да ври още 1-2 минути.
- 05СервирайтеИзвадете стъблата мащерка и дафиновия лист. Добавете магданоза и поръсете с допълнително прясно смлян черен пипер преди сервиране.