Apetit
Кадър на чиния с пилешка супа, пълна с парчета пилешко месо, моркови, картофи и зелен лук, поръсена с нарязан магданоз. Супата изглежда ароматна и вкусна, подредена в бяла чиния върху сив текстил.

Пилешка супа

Хранителна пилешка супа с варени пилешки гърди, моркови и пресни билки.
Трудност
ЛЕСНО
Време
30 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 2 с.л. екстра върджин зехтин
  • 4 средни моркова
  • обелени и нарязани
  • 3 пащърнака
  • обелени и нарязани
  • 3 стръка целина
  • нарязани
  • 0.5 средна глава лук
  • нарязана
  • 1 праз лук
  • разрязан по дължина и нарязан
  • 4 скилидки чесън
  • смачкани
  • 1 ч.л. сол
  • 0.5 ч.л. черен пипер
  • прясно смлян
  • 2 пилешки гърди без кожа
  • 2 стръка прясна мащерка
  • 1 дафинов лист
  • 950 г пилешки бульон
  • 0.25 чаша едро нарязан пресен магданоз
  • Стъпки
  • 01
    Задушете зеленчуците
    Загрейте зехтина в голям съд на средна температура. Добавете морковите, пащърнака, целината, праза и лука. Гответе 4-5 минути.
  • 02
    Добавете
    Добавете чесъна, солта и черния пипер и смесете за още една минута.
  • 03
    Варете пилето
    Добавете мащерката, дафиновия лист, пилето и бульона в съда. Доведете до кипене, след това намалете температурата на минимум и покрийте. Гответе 15 минути.
  • 04
    Разделете пилето
    Сложете пилето на дъска и го разделете с две вилици. Върнете го в съда и оставете да ври още 1-2 минути.
  • 05
    Сервирайте
    Извадете стъблата мащерка и дафиновия лист. Добавете магданоза и поръсете с допълнително прясно смлян черен пипер преди сервиране.