Apetit
Две филии тост с намазано на тях гуакамоле се намират на голяма бяла чиния. Гуакамолето е поръсено с червени люти чушлета и ситно накълцан лук, което придава допълнителен цвят и текстура.

Перфектният авокадо тост

Класически авокадо тост с хрупкав хляб и кремообразно авокадо.
Трудност
ЛЕСНО
Време
4 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 2 филии многозърнест хляб
  • 1 авокадо
  • 1 ч.л. прясно изцеден лимонов сок
  • 1 ч.л. зехтин
  • 1/8 до 1/4 ч.л. червен пипер на люспи
  • 1/8 до 1/4 ч.л. морска сол
  • Стъпки
  • 01
    Препечете филиите
    Препечете филиите хляб до желаната хрупкавост.
  • 02
    Подгответе авокадото
    Разрежете, махнете костилката и обелете авокадото.
  • 03
    Намачкайте
    Намачкайте авокадото с вилица, добавете лимонов сок и разбъркайте.
  • 04
    Разпределете
    Разпределете сместа от авокадо върху препечените филии.
  • 05
    Поръсете
    Полейте със зехтин, поръсете с люспи червен пипер и морска сол.
  • 06
    Сервирайте
    Сервирайте веднага.