Apetit
Печени парчета сладък картоф, подредени върху хартия за печене. Парчетата са неравномерно нарязани и захванати с черни подправки, което придава апетитен контраст на ярко оранжевия цвят на картофите.

Печени сладки картофи

Перфектно овкусени, карамелизирани отвън и меки отвътре.
Трудност
ЛЕСНО
Време
45 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 1 кг сладки картофи (2 до 3 картофа)
  • нарязани на кубчета 2 см
  • 2 с.л. екстра върджин зехтин
  • 1/2 ч.л. кимион на прах
  • 1/2 ч.л. чесън на прах
  • 1/2 ч.л. червен пипер
  • сол и прясно смлян черен пипер
  • на вкус
  • Стъпки
  • 01
    Загрейте
    Загрейте фурната си до 220°C. Обелете картофите (ако желаете) и ги нарежете на кубчета 2 см.
  • 02
    Добавете
    Добавете маслото, кимиона, чесъна, червения пипер, солта и черния пипер към сладките картофи. Използвайте ръцете си, за да разбъркате всичко добре.
  • 03
    Подредете
    Подредете сладките картофи върху голяма тава, като се уверите, че има разстояние между тях.
  • 04
    Печете
    Печете за 30 до 35 минути, като разбъркате картофите на половината време, за да сте сигурни, че всички страни са изпечени.