Apetit
Печени моркови с балсамов оцет и подправки, поднесени в керамична чиния.

Печени моркови с балсамико

Лесни и вкусни печени моркови с балсамов оцет, подходящи като гарнитура за всякакви ястия!
Трудност
ЛЕСНО
Време
50 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 900гр цели моркови
  • измити
  • 13гр зехтин
  • 5гр сол
  • прясно смлян черен пипер
  • или на вкус
  • 20гр балсамов оцет
  • мед
  • 0.5 гр пресен розмарин
  • нарязан
  • сушена мащерка
  • или 2 клонки пресна мащерка
  • само листата
  • Стъпки
  • 01
    Загрейте фурната
    Загрейте фурната на 220 градуса.
  • 02
    Нарежете морковите
    Ако морковите са тънки може да ги оставите цели, ако са по-дебели ги нарежете на половинки по дължина.
  • 03
    Объркайте
    Подредете морковите на тава и ги объркайте със зехтин, балсамов оцет, мед и подправки.
  • 04
    Печете
    Печете около 20 минути, след това обърнете морковите и ги поръсете с още мед, розмарин и мащерка.
  • 05
    Продължете
    Върнете морковите във фурната за още 20-30 минути, докато омекнат и придобият карамелизирана коричка.