
Печени моркови с балсамико
Лесни и вкусни печени моркови с балсамов оцет, подходящи като гарнитура за всякакви ястия!
Трудност
ЛЕСНО
Време
50 мин
Цена
ЕВТИНО
- Продукти
- 900гр цели моркови
- измити
- 13гр зехтин
- 5гр сол
- прясно смлян черен пипер
- или на вкус
- 20гр балсамов оцет
- мед
- 0.5 гр пресен розмарин
- нарязан
- сушена мащерка
- или 2 клонки пресна мащерка
- само листата
- Стъпки
- 01Загрейте фурнатаЗагрейте фурната на 220 градуса.
- 02Нарежете морковитеАко морковите са тънки може да ги оставите цели, ако са по-дебели ги нарежете на половинки по дължина.
- 03ОбъркайтеПодредете морковите на тава и ги объркайте със зехтин, балсамов оцет, мед и подправки.
- 04ПечетеПечете около 20 минути, след това обърнете морковите и ги поръсете с още мед, розмарин и мащерка.
- 05ПродължетеВърнете морковите във фурната за още 20-30 минути, докато омекнат и придобият карамелизирана коричка.