
Канелени мъфини с вкус на Френски Тост
Бързи и вкусни мъфини с канелена захар.
Трудност
ЛЕСНО
Време
35 мин
Цена
ЕВТИНО
- Продукти
- 14 филии хляб
- 6 яйца
- 480 мл прясно мляко
- 2 ч.л. ванилов екстракт
- 6 с.л. захар - разделена
- ½ ч.л. канела
- пудра захар или сироп за сервиране
- Стъпки
- 01Загрейте фурнатаЗагрейте фурната на 175 °C и намаслете тава за 12 мъфина с мазнина.
- 02НарежетеНарежете филиите хляб на кубчета и ги поставете в голяма купа.
- 03РазбийтеВ средна купа разбийте заедно млякото, яйцата, ванилията и 3 с.л. захар. Изсипете сместа върху хлебните кубчета и внимателно разбъркайте, за да се покрият всички кубчета.
- 04Подгответе форматаНапълнете формите за мъфини със сместа с хлебни кубчета, като ги натиснете леко, за да запълнят всички празни места.
- 05ПоръсетеВ малка купа разбъркайте останалите 3 с.л. захар и канелата. Поръсете с тях мъфините.
- 06ПечетеПечете 20 минути или докато станат златисти и добре изпечени в средата.
- 07СервирайтеСервирайте топли, покрити с пудра захар или сироп.