Apetit
Сочни мъфини с вкус на френски тост, поръсени с канела и пудра захар, сервирани върху чиния.

Канелени мъфини с вкус на Френски Тост

Бързи и вкусни мъфини с канелена захар.
Трудност
ЛЕСНО
Време
35 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 14 филии хляб
  • 6 яйца
  • 480 мл прясно мляко
  • 2 ч.л. ванилов екстракт
  • 6 с.л. захар - разделена
  • ½ ч.л. канела
  • пудра захар или сироп за сервиране
  • Стъпки
  • 01
    Загрейте фурната
    Загрейте фурната на 175 °C и намаслете тава за 12 мъфина с мазнина.
  • 02
    Нарежете
    Нарежете филиите хляб на кубчета и ги поставете в голяма купа.
  • 03
    Разбийте
    В средна купа разбийте заедно млякото, яйцата, ванилията и 3 с.л. захар. Изсипете сместа върху хлебните кубчета и внимателно разбъркайте, за да се покрият всички кубчета.
  • 04
    Подгответе формата
    Напълнете формите за мъфини със сместа с хлебни кубчета, като ги натиснете леко, за да запълнят всички празни места.
  • 05
    Поръсете
    В малка купа разбъркайте останалите 3 с.л. захар и канелата. Поръсете с тях мъфините.
  • 06
    Печете
    Печете 20 минути или докато станат златисти и добре изпечени в средата.
  • 07
    Сервирайте
    Сервирайте топли, покрити с пудра захар или сироп.