Apetit
Печени чери домати със зехтин, подправки и пресни билки, сервирани в бяла керамична чиния

Печени чери домати

Печените чери домати са перфектната гарнитура или добавка към паста или салата. Техният богат вкус придава уникален аромат на всяко ястие.
Трудност
ЛЕСНО
Време
25 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 1 с.л. зехтин
  • 2 ч.л. балсамов оцет
  • 1 средна скилидка чесън
  • нарязана
  • 2 клонки чери домати
  • 1/4 ч.л. прясно смлян черен пипер
  • 1/4 ч.л. сол
  • Стъпки
  • 01
    Смесете
    В малка купа смесете зехтина, оцета и чесъна. Оставете настрана, за да се смеси чесънът с течностите.
  • 02
    Подредете доматите
    Разрежете доматите наполовина. Подредете среден тава с фолио. Поставете доматите в тавата с разрез нагоре.
  • 03
    Овкусете
    Залейте равномерно доматите с чесново-винената смес. Подправете с черен пипер и сол на вкус.
  • 04
    Запечете
    Запечете, докато доматите станат крехки и златисти на места, 20 до 30 минути.