Apetit
Печен боб със сос и хрупкав бекон, сервиран в бяла тавичка, придружен с хляб.

Лесен Печен Боб от Консерва

Най-добрата бърза и лесна рецепта за домашно приготвен печен боб от консерва.
Трудност
ЛЕСНО
Време
75 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 10 резена бекон
  • нарязани
  • 1 средна глава жълта лук
  • ситно нарязан
  • 1 чушка камба
  • ситно нарязана
  • 2 скилидки чесън
  • ситно нарязани
  • 800г боб от консерва
  • отцеден
  • 150г кафява захар
  • 230г доматено пюре
  • 17г сос барбекю (по желание)
  • 15г горчица
  • 1г прясно смлян черен пипер
  • на вкус
  • Стъпки
  • 01
    Заграйте фурната
    Заграйте фурната на 190°C.
  • 02
    Сгответе бекона
    В голям съд добавете бекона и го гответе на среден огън, като често разбърквате, докато стане хрупкав. Прехвърлете в чиния.
  • 03
    Добавете зеленчуците
    Сотирайте лука в останалата мазнина за 4 минути. Добавете камбата и чесъна, след което гответе още 2 минути.
  • 04
    Разбъркайте
    Добавете останалите съставки и бекона, разбъркайте, и ако е необходимо, добавете допълнително сол и черен пипер.
  • 05
    Печете
    Изсипете сместа в тавичка и печете покрито с фолио за 1 час в зависимост от предпочитаната от вас гъстота. Махнете фолиото и печете още 10 минути.
  • 06
    Оставете
    Оставете да изстине поне 15 минути преди сервиране.