
Лесен Печен Боб от Консерва
Най-добрата бърза и лесна рецепта за домашно приготвен печен боб от консерва.
Трудност
ЛЕСНО
Време
75 мин
Цена
ЕВТИНО
- Продукти
- 10 резена бекон
- нарязани
- 1 средна глава жълта лук
- ситно нарязан
- 1 чушка камба
- ситно нарязана
- 2 скилидки чесън
- ситно нарязани
- 800г боб от консерва
- отцеден
- 150г кафява захар
- 230г доматено пюре
- 17г сос барбекю (по желание)
- 15г горчица
- 1г прясно смлян черен пипер
- на вкус
- Стъпки
- 01Заграйте фурнатаЗаграйте фурната на 190°C.
- 02Сгответе беконаВ голям съд добавете бекона и го гответе на среден огън, като често разбърквате, докато стане хрупкав. Прехвърлете в чиния.
- 03Добавете зеленчуцитеСотирайте лука в останалата мазнина за 4 минути. Добавете камбата и чесъна, след което гответе още 2 минути.
- 04РазбъркайтеДобавете останалите съставки и бекона, разбъркайте, и ако е необходимо, добавете допълнително сол и черен пипер.
- 05ПечетеИзсипете сместа в тавичка и печете покрито с фолио за 1 час в зависимост от предпочитаната от вас гъстота. Махнете фолиото и печете още 10 минути.
- 06ОставетеОставете да изстине поне 15 минути преди сервиране.