Apetit
Две бели чинии с паста фетучини алфредо, поръсена с наситнени билки и червен пипер, сервирани върху бяла мраморна маса. В едната чиния има златисти щипки, които държат порция от пастата.

Паста Алфредо

Класическа италианска паста Алфредо с пет прости съставки.
Трудност
ЛЕСНО
Време
25 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 1 кг пресни фетучини
  • 120 г несолено масло
  • нарязано на малки парчета
  • 250 мл настъргано Пармиджано Реджано или Пекорино Романо
  • прясно смлян черен пипер
  • при сервиране
  • сол на вкус
  • Стъпки
  • 01
    Подгответе
    Сложете водата да кипне в голяма тенджера и добавете обилно сол.
  • 02
    Гответе
    Добавете пастата и гответе според инструкциите до ал денте.
  • 03
    Запазете
    Запазете 250 мл вода от пастата преди да я отцедите.
  • 04
    Добавете
    Върнете 180 мл от запазената вода в същата тенджера на средно нисък огън и добавете масло постепенно, разбърквайки докато се разтопи.
  • 05
    Гответе соса
    Добавете сиренето на малки порции, като бъркате докато се разтопи. Сосът трябва да бъде гладък и копринен.
  • 06
    Сервирайте
    Добавете пастата и разбърквайте с щипки, докато се покрие с соса. Завършете с прясно смлян черен пипер и сервирайте веднага.