
Паста Алфредо
Класическа италианска паста Алфредо с пет прости съставки.
Трудност
ЛЕСНО
Време
25 мин
Цена
ЕВТИНО
- Продукти
- 1 кг пресни фетучини
- 120 г несолено масло
- нарязано на малки парчета
- 250 мл настъргано Пармиджано Реджано или Пекорино Романо
- прясно смлян черен пипер
- при сервиране
- сол на вкус
- Стъпки
- 01ПодгответеСложете водата да кипне в голяма тенджера и добавете обилно сол.
- 02ГответеДобавете пастата и гответе според инструкциите до ал денте.
- 03ЗапазетеЗапазете 250 мл вода от пастата преди да я отцедите.
- 04ДобаветеВърнете 180 мл от запазената вода в същата тенджера на средно нисък огън и добавете масло постепенно, разбърквайки докато се разтопи.
- 05Гответе сосаДобавете сиренето на малки порции, като бъркате докато се разтопи. Сосът трябва да бъде гладък и копринен.
- 06СервирайтеДобавете пастата и разбърквайте с щипки, докато се покрие с соса. Завършете с прясно смлян черен пипер и сервирайте веднага.