Apetit
Хрупкави зеленчукови кюфтета, приготвени от настъргани тиквички, лук и ароматни подправки, подредени върху решетка за охлаждане след изпичане. Перфектен избор за здравословно предястие или основно ястие, подходящо за вегетарианци.

Пържени тиквички с Пармезан

Вкусни и хрупкави Пържени тиквички с Пармезан - готови само за 30 минути!
Трудност
ЛЕСНО
Време
45 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 3 големи или 4 малки тиквички
  • 2 ч.л. сол
  • 1 голямо яйце
  • 3 скилидки чесън
  • 1/2 ч.ч. Пармезан
  • 1/2 ч.л. пипер
  • 1/3 ч.ч. царевично брашно
  • 1/3 ч.л. галета
  • 3/4 ч.ч. растително масло
  • за сервиране доматен сос
  • Стъпки
  • 01
    Подгответе тиквичките
    Настържете тиквичките на едро ренде, посолете ги и ги оставете да престоят, за да пуснат водата. Изцедете ги с кухненска кърпа.
  • 02
    Смесете
    Смесете тиквичките с яйцето, чесъна, Пармезана, царевичното брашно, галетата и подправките. Разбъркайте добре.
  • 03
    Запържете
    Загрейте олиото и запържете сместа на малки порции до златисто.
  • 04
    Гарнирайте
    Сервирайте пържените тиквички топли със сос доматен сос или друг сос по ваше предпочитание.