
Основна рецепта за сладки и солени крепове
Основна рецепта за неутрални крепове, подходящи както за сладки, така и за солени пълнежи.
Трудност
ЛЕСНО
Време
25 мин
Цена
ЕВТИНО
- Продукти
- 3 бр. яйца (средни)
- 250 г брашно
- 500 г пълномаслено мляко
- 40 г масло
- масло за намазване на тигана
- Стъпки
- 01Разтопете маслотоРазтопете маслото на слаб огън и го оставете да изстине.
- 02СмесетеВ купа разбийте яйцата и добавете млякото. Смесете добре.
- 03Пригответе сместаС помощта на въртящи движения добавете брашното и разбъркайте докато не получите гладка смес.
- 04Оставете в хладилникаПокрийте купата с фолио и оставете сместа да почива 30 минути в хладилника.
- 05ЗагрейтеЗагрейте тиган на среден огън и го намажете с малко масло.
- 06ИзсипетеИзсипете един непълен черпак от тестото и разпределете равномерно.
- 07ОбърнетеКогато краищата станат златисти, обърнете крепа и печете още 1 минута. Най-лесно се обръща със силиконова шпатула.