Apetit
Три палачинки, украсени с различни плодове и топинги, подредени на светла повърхност на слънце. Първата палачинка е поръсена с боровинки и медена заливка. Втората е оформена като триъгълник, покрита с ягодови парчета, бяла заливка и бял шоколад. Третата палачинка е частично видима с черни капки, разположена в горния десен ъгъл на изображението. Сцената е ярка и цветна, показваща апетитна и здравословна закуска.

Основна рецепта за сладки и солени крепове

Основна рецепта за неутрални крепове, подходящи както за сладки, така и за солени пълнежи.
Трудност
ЛЕСНО
Време
25 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 3 бр. яйца (средни)
  • 250 г брашно
  • 500 г пълномаслено мляко
  • 40 г масло
  • масло за намазване на тигана
  • Стъпки
  • 01
    Разтопете маслото
    Разтопете маслото на слаб огън и го оставете да изстине.
  • 02
    Смесете
    В купа разбийте яйцата и добавете млякото. Смесете добре.
  • 03
    Пригответе сместа
    С помощта на въртящи движения добавете брашното и разбъркайте докато не получите гладка смес.
  • 04
    Оставете в хладилника
    Покрийте купата с фолио и оставете сместа да почива 30 минути в хладилника.
  • 05
    Загрейте
    Загрейте тиган на среден огън и го намажете с малко масло.
  • 06
    Изсипете
    Изсипете един непълен черпак от тестото и разпределете равномерно.
  • 07
    Обърнете
    Когато краищата станат златисти, обърнете крепа и печете още 1 минута. Най-лесно се обръща със силиконова шпатула.