Apetit
Омлет, полупреклопен и поднесен на бяла чиния, пълен със зеленчуци и пилешко месо. Видими са парчета домати, марули и гъби. Поръсен е с черен пипер и нарязан магданоз.

Омлет с пилешко

Вкусен и засищащ омлет с пилешко, сирене и спанак.
Трудност
ЛЕСНО
Време
10 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 4 големи яйца
  • разбити
  • Сол на вкус
  • Черен пипер на вкус
  • 1 ч.л. зехтин
  • 80 мл настъргано сварено или печено пилешко
  • 2 с.л. настъргано сирене моцарела или друго
  • 2 с.л. нарязан бейби спанак
  • Стъпки
  • 01
    Разбийте яйцата
    Разбийте яйцата и добавете сол и пипер.
  • 02
    Загрейте зехтина
    Загрейте зехтина в тиган и излейте яйцата.
  • 03
    Прибавете
    Прибавете настърганото пилешко, сирене и спанак върху едната половина на омлета.
  • 04
    Пригответе
    Отлепете половината на омлета от тигана, захлупете я върху другата половина, прегъвайки го на две и оставете още 30 секунди, за да се разтопи сиренето.
  • 05
    Сервирайте
    Сервирайте със салата от спанак и хрупкав хляб.