Apetit
Свежа комбинация от спагети, гарнирани с рукола и апетитно хрупкаво тофу. Тофуто е овкусено с ароматен пикантен сос и поръсено с билки и подправки за завършен вкус. Ястието е идеално за вегетариански обяд или вечеря.

Нудли от тиквички с халуми и песто - Само с 5 съставки

Търсите ли лека и свежа рецепта за вечеря, която да се приготви за нула време? Опитайте тези "спагети" от тиквички с халуми!
Трудност
ЛЕСНО
Време
20 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 200гр
  • нарязано халуми
  • 500гр чери домати
  • разполовени
  • 3 големи тиквички
  • нарязани на дълги лентички
  • 180гр песто с босилек
  • 60гр рукола
  • Стъпки
  • 01
    Сгответе Халумито
    Загрейте голям тиган на средно силен огън. Напръскайте със спрей зехтин или намажете с четка. Добавете халумито в тигана и гответе, като го обръщате периодично, за 2 минути или докато стане златисто кафяво. Прехвърлете в чиния и покрийте, за да се запази топло.
  • 02
    Гответе доматите
    Добавете доматите в тигана и гответе, като ги разбърквате, за 2 минути или докато омекнат леко.
  • 03
    Комбинирайте
    Върнете половината от халумито обратно в тигана заедно с тиквичките и половината от пестото. Гответе, като разбърквате, за 2-3 минути или докато се затоплят добре. Свалете от котлона. Добавете руколата в тигана. Подправете на вкус. Разбъркайте, за да се комбинират.
  • 04
    Гарнирайте
    Разпределете сместа с тиквичките равномерно върху чинии за сервиране и отгоре сложете останалото халуми. Полейте с останалото песто и сервирайте веднага.