Apetit
Ярко оформена порция салата Нисоаз в синя порцеланова чиния. Салатата включва сварени бобови стръкчета, резени свежи краставици, чери домати, срязани на половина, репички, маслини, артишок, сварени филийки картофи и варени яйца, нарязани наполовина. Подредено е върху мраморна повърхност до лимони и малка стъклена чаша с дресинг за салата.

Салата Нисоаз

Типична за Френската Ривиера, свежа и много хранителна салата Нисоаз.
Трудност
ЛЕСНО
Време
27 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 4 яйца
  • 300 г маруля
  • 250 г чери домати
  • 140 г риба тон в зехтин (прецедена)
  • 100 г черни маслини (обезкостени)
  • 40 г пресен лук
  • 20 г аншоа в зехтин
  • зехтин екстра върджин на вкус
  • фина сол на вкус
  • черен пипер на вкус
  • Стъпки
  • 01
    Сварете яйцата
    За да направите салата Нисоаз, първо подгответе твърдо сварени яйца: поставете яйцата в съд с вода и ги сварете за 7 минути, след което ги охладете.
  • 02
    Почистете
    Почистете и нарежете на тънки колелца пресния лук. Нарежете чери доматите на четвъртинки.
  • 03
    Нарежете
    Нарежете аншоата на парчета. След охлаждане на яйцата, ги обелете и нарежете на четвъртинки.
  • 04
    Добавете
    Измийте марулята и я нарежете на ръка в голяма купа, добавете обезкостените маслини и чери доматите.
  • 05
    Овкусете
    Добавете пресния лук, прецедената риба тон и аншоата, като накрая овкусите със зехтин, сол и черен пипер.
  • 06
    Разбъркайте и сервирайте
    Разбъркайте добре всичко и накрая добавете сварените яйца. Салата Нисоаз е готова за сервиране!