
Салата Нисоаз
Типична за Френската Ривиера, свежа и много хранителна салата Нисоаз.
Трудност
ЛЕСНО
Време
27 мин
Цена
ЕВТИНО
- Продукти
- 4 яйца
- 300 г маруля
- 250 г чери домати
- 140 г риба тон в зехтин (прецедена)
- 100 г черни маслини (обезкостени)
- 40 г пресен лук
- 20 г аншоа в зехтин
- зехтин екстра върджин на вкус
- фина сол на вкус
- черен пипер на вкус
- Стъпки
- 01Сварете яйцатаЗа да направите салата Нисоаз, първо подгответе твърдо сварени яйца: поставете яйцата в съд с вода и ги сварете за 7 минути, след което ги охладете.
- 02ПочистетеПочистете и нарежете на тънки колелца пресния лук. Нарежете чери доматите на четвъртинки.
- 03НарежетеНарежете аншоата на парчета. След охлаждане на яйцата, ги обелете и нарежете на четвъртинки.
- 04ДобаветеИзмийте марулята и я нарежете на ръка в голяма купа, добавете обезкостените маслини и чери доматите.
- 05ОвкусетеДобавете пресния лук, прецедената риба тон и аншоата, като накрая овкусите със зехтин, сол и черен пипер.
- 06Разбъркайте и сервирайтеРазбъркайте добре всичко и накрая добавете сварените яйца. Салата Нисоаз е готова за сервиране!