
Най-лесният киш с кашкавал
С хрупкава основа и ароматен пълнеж от кашкавал, този киш е перфектен за всеки повод!
Трудност
ЛЕСНО
Време
55 мин
Цена
ЕВТИНО
- Продукти
- 1 бутер тесто за печене
- 3 ч.ч. настърган кашкавал (чедър или комбинация от чедър и др.сирене)
- 4 големи яйца
- 1 ч.ч. прясно мляко
- 1/2 ч.ч. течна сметана
- 3 с.л. брашно
- 1-2 ч.л. сушен див лук
- 1/4 ч.л. сол
- 1/8 ч.л. черен пипер
- Стъпки
- 01Загрейте фурнатаСъберете съставките. Включете фурната на 190 градуса.
- 02Оформете тестотоОставете бутер тестото за печене на стайна температура за 15 минути, след това внимателно разгънете в 22 см форма за пай, натиснете в дъното и по стените, оформете краищата.
- 03ПоръсетеПоръсете настърган кашкавал по дъното на кората за киша, оставете настрана.
- 04КомбинирайтеВ средно голяма купа комбинирайте яйца, мляко, сметана, брашно, сушен див лук, сол, и черен пипер и разбийте с телена бъркалка до получаване на гладка смес.
- 05ИзсипетеИзсипете внимателно яйчната смес върху кашкавала във формата за пай.
- 06ПечетеПечете киша 40 до 50 минути докато стане златистокафяв и се надигне. Оставете го да почине 5 минути преди да нарежете.