Apetit
Изображение на киш с кремообразна плънка, поръсен със зелени подправки, сервиран в бяла плитка тавичка. От пайта е изрязан един триъгълник, като се вижда влажната, богато оформена вътрешност с вкрапления от червени и зелени съставки.

Най-лесният киш с кашкавал

С хрупкава основа и ароматен пълнеж от кашкавал, този киш е перфектен за всеки повод!
Трудност
ЛЕСНО
Време
55 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 1 бутер тесто за печене
  • 3 ч.ч. настърган кашкавал (чедър или комбинация от чедър и др.сирене)
  • 4 големи яйца
  • 1 ч.ч. прясно мляко
  • 1/2 ч.ч. течна сметана
  • 3 с.л. брашно
  • 1-2 ч.л. сушен див лук
  • 1/4 ч.л. сол
  • 1/8 ч.л. черен пипер
  • Стъпки
  • 01
    Загрейте фурната
    Съберете съставките. Включете фурната на 190 градуса.
  • 02
    Оформете тестото
    Оставете бутер тестото за печене на стайна температура за 15 минути, след това внимателно разгънете в 22 см форма за пай, натиснете в дъното и по стените, оформете краищата.
  • 03
    Поръсете
    Поръсете настърган кашкавал по дъното на кората за киша, оставете настрана.
  • 04
    Комбинирайте
    В средно голяма купа комбинирайте яйца, мляко, сметана, брашно, сушен див лук, сол, и черен пипер и разбийте с телена бъркалка до получаване на гладка смес.
  • 05
    Изсипете
    Изсипете внимателно яйчната смес върху кашкавала във формата за пай.
  • 06
    Печете
    Печете киша 40 до 50 минути докато стане златистокафяв и се надигне. Оставете го да почине 5 минути преди да нарежете.
Най-лесният Kиш с Kашкавал