Apetit
Поднесена чиния със запечен лосос, гарниран с две резенчета лимон и стръкче копър отгоре, и странично ястие от запечени аспержи. Фонът е размазан, акцентирайки върху ярко осветената храна в преден план.

Най-добрата печена сьомга

Вкусна, сочна и лесна за приготвяне печена сьомга с лимонено-чеснов маслен сос.
Трудност
ЛЕСНО
Време
20 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 4 филета сьомга
  • 2 с.л. масло
  • разтопено
  • 1/2 с.л. лимонов сок
  • 3 скилидки чесън
  • пресовани
  • сол и прясно смлян черен пипер на вкус
  • 1 ч.л. ситно накълцан пресен магданоз
  • 1 ч.л. ситно накълцан пресен копър
  • Стъпки
  • 01
    Извадете филетата
    Извадете филетата от хладилника и ги оставете на стайна температура за 15 минути.
  • 02
    Смесете
    В малка купа смесете разтопеното масло и лимоновия сок. Поставете сьомгата в тава и я намажете с маслената смес.
  • 03
    Печете
    Поръсете с чесън, сол и пипер и печете за 12 до 15 минути.
  • 04
    Поръсете
    Преди сервиране поръсете с магданоз и копър.