
Най-добрата печена сьомга
Вкусна, сочна и лесна за приготвяне печена сьомга с лимонено-чеснов маслен сос.
Трудност
ЛЕСНО
Време
20 мин
Цена
ЕВТИНО
- Продукти
- 4 филета сьомга
- 2 с.л. масло
- разтопено
- 1/2 с.л. лимонов сок
- 3 скилидки чесън
- пресовани
- сол и прясно смлян черен пипер на вкус
- 1 ч.л. ситно накълцан пресен магданоз
- 1 ч.л. ситно накълцан пресен копър
- Стъпки
- 01Извадете филетатаИзвадете филетата от хладилника и ги оставете на стайна температура за 15 минути.
- 02СмесетеВ малка купа смесете разтопеното масло и лимоновия сок. Поставете сьомгата в тава и я намажете с маслената смес.
- 03ПечетеПоръсете с чесън, сол и пипер и печете за 12 до 15 минути.
- 04ПоръсетеПреди сервиране поръсете с магданоз и копър.