Apetit
Чиния с печени моркови, поръсени с подправки и зелени билки, сервирани върху бяла чиния. Морковите са златисто-оранжеви, със следи от карамелизиране на ръбовете и видима пикантна глазура. Поръсени са с финно нарязан магданоз и леко видими зачернени частици, което добавя апетитен външен вид.

Моркови с медена глазура

Лесна рецепта за медени моркови, невероятна гарнитура.
Трудност
ЛЕСНО
Време
25 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 1 кг моркови
  • обелени
  • 90 г мед
  • 3 скилидки чесън
  • нарязани
  • 2 с.л. разтопено масло
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 ч.л. канела
  • 1/2 ч.л. млян джинджифил
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1/4 ч.л. черен пипер
  • магданоз
  • мащерка или други подправки за гарниране (по желание)
  • Стъпки
  • 01
    Нарежете
    Загрейте фурната на 220C. Нарежете морковите на диагонални парчета с дължина около 2,5-3,5 см.
  • 02
    Смесете
    В купа смесете морковите с мед, чесън, масло, зехтин и подправките.
  • 03
    Разпределете
    Изсипете морковите върху хартия за печене и ги разпределете равномерно.
  • 04
    Печете
    Печете за 20-25 минути, обръщайки морковите на половината от времето. Можете да ги запечете за още 2-3 минути, за да се получат карамелизирани краища.
  • 05
    Украсете
    Прехвърлете морковите в чиния за сервиране и украсете с нарязани пресни подправки.