Apetit
Тенджера с доматен сос, напълнена с червено, пюрирано доматено месо с добавени нарязани зелени билки. В соса е забодена дървена лъжица. Тенджерата стои на бял мраморен плот.

Сос Маринара

Нищо не надминава прясно направен сос маринара. Плюс това се приготвя лесно, само с 5 прости съставки!
Трудност
ЛЕСНО
Време
30 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 1 с.л. зехтин
  • 800г нарязани домати
  • 1 малък лук
  • ситно нарязан
  • 4 скилидки чесън
  • нарязани
  • 0.25 ч.л. сол
  • 1 с.л. прясна мащерка
  • нарязана
  • 1 с.л. пресен босилек
  • нарязан
  • Стъпки
  • 01
    Запържете
    Загрейте зехтина в средно голям съд на средено-висока температура. Добавете лука и запържете за 3-4 минути. Добавете чесъна и запържете за още 30 секунди.
  • 02
    Сгответе соса
    Добавете нарязаните домати, солта и мащерката. (Не добавяйте босилек, защото ще се пресготви). След като доматите започнат да завират, намалете температурата и оставете да къкрят за 20-25 минути или докато сосът леко се сгъсти.
  • 03
    Добавете босилек
    Свалете соса от котлона, добавете босилека и се насладете.
Лесна Рецепта за Сос Маринара само с 5 съставки