Apetit
Стъклен буркан, наполовина пълен с жълта течност, домашен винегрет или дресинг за салата, в който се виждат малки черни точки, както и метална лъжичка в буркана. На фона леко разфокусирана лимонова кора и повърхности със светъл неутрален цвят, придаващи изображението свеж, чист вид.

Лимонов винегрет

Този лимонов винегрет е основен дресинг, който незабавно озарява всяка салата или чиния със зеленчуци. Приготвен само с шепа съставки, включително пресни лимони, зехтин, дижонска горчица, мед и чесън, той е невероятно лесен за приготвяне и е много по-вкусен от купешкия!
Трудност
ЛЕСНО
Време
10 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 60 мл пресен лимонов сок
  • 1 малка скилидка чесън
  • настъргана
  • 1 ч.л. Дижонска горчица
  • ¼ чаена лъжичка Морска сол
  • плюс още на вкус
  • Прясно смлян черен пипер
  • ½ ч.л. Мед или кленов сироп (по желание)
  • около 60 до 80 мл зехтин Екстра върджин
  • ½ ч.л. прясна или сушена мащерка (по желание)
  • Стъпки
  • 01
    Разбъркайте
    Добавете всички съставки в малка купа за смесване и ги разбъркайте с бъркалка до пълно смесване и емулгиране.
  • 02
    Използвайте или охладете
    Използвайте веднага или съхранявайте в хладилник.