Apetit
Два стъклени буркана с ярко жълт лимонов кърд, равномерно размазан. Единият буркан е частично изпълнен със съдържанието, а в него е поставена сребърна лъжица, която вади кремообразната маса. Фонът е светъл мраморен плот.

Лимонов крем

Копринен, сладък и леко кисел крем, идеален за пълнеж на торти или като добавка към десерти.
Трудност
ЛЕСНО
Време
35 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 2 големи яйца
  • 1 голям жълтък
  • 1/2 ч.ч. захар
  • 7 с.л. (100 г) несолено масло
  • 1/2 ч.ч. пресен лимонов сок (от 3 до 5 лимона)
  • кората от 2 лимона
  • Стъпки
  • 01
    Разбийте яйцата
    В термоустойчива купа или на водна баня разбийте яйцата и жълтъка.
  • 02
    Добавете
    Добавете захарта и маслото (нарязано на малки парчета) заедно с лимоновия сок и кората.
  • 03
    Разбърквайте
    Разбърквайте, докато захарта и маслото се разтопят напълно. Вземете лъжица и разбърквайте постоянно, докато сместа започне да се сгъстява, за около 10 минути.
  • 04
    Стерилизирайте
    Междувременно стерилизирайте бурканите.
  • 05
    Проверете крема
    Кремът трябва да бъде достатъчно гъст, за да покрие гърба на лъжица. Ако не сте сигурни, направете тест на студена чиния.
  • 06
    Напълнете
    Напълнете стерилизираните буркани с крема, оставяйки малко пространство. Затворете капачетата.