
Лимонов крем
Копринен, сладък и леко кисел крем, идеален за пълнеж на торти или като добавка към десерти.
Трудност
ЛЕСНО
Време
35 мин
Цена
ЕВТИНО
- Продукти
- 2 големи яйца
- 1 голям жълтък
- 1/2 ч.ч. захар
- 7 с.л. (100 г) несолено масло
- 1/2 ч.ч. пресен лимонов сок (от 3 до 5 лимона)
- кората от 2 лимона
- Стъпки
- 01Разбийте яйцатаВ термоустойчива купа или на водна баня разбийте яйцата и жълтъка.
- 02ДобаветеДобавете захарта и маслото (нарязано на малки парчета) заедно с лимоновия сок и кората.
- 03РазбърквайтеРазбърквайте, докато захарта и маслото се разтопят напълно. Вземете лъжица и разбърквайте постоянно, докато сместа започне да се сгъстява, за около 10 минути.
- 04СтерилизирайтеМеждувременно стерилизирайте бурканите.
- 05Проверете кремаКремът трябва да бъде достатъчно гъст, за да покрие гърба на лъжица. Ако не сте сигурни, направете тест на студена чиния.
- 06НапълнетеНапълнете стерилизираните буркани с крема, оставяйки малко пространство. Затворете капачетата.