
Лесно пилешко в масло
Това Лесно Пилешко Масло е идеално за вечери през седмицата, когато времето е ограничено.
Трудност
ЛЕСНО
Време
35 мин
Цена
ЕВТИНО
- Продукти
- 2 кг без кости
- без кожа
- на кубчета Пилешки гърди
- на вкус Сол
- на вкус Пипер
- 2 чаени лъжички
- разделени Чили на прах
- 1/2 чаена лъжичка Куркума
- 6 супени лъжици
- разделени Несолено масло
- 1 Жълт лук
- 3 чаени лъжички Гарам масала
- 1 чаена лъжичка Смлян кимион
- 1 чаена лъжичка Каенски пипер
- 1 супена лъжица Настърган джинджифил
- 3 скилидки
- наситнен Чесън
- 1 Канелена пръчка
- 400g Доматен сос
- 1 чаша Вода
- 1 чаша Течна сметана
- за сервиране Сварен ориз
- нарязан
- за гарниране Пресен кориандър
- Стъпки
- 01Мариновайте пилешкотоМариновайте пилешкото със сол, пипер, чили на прах и куркума.
- 02Запържете пилешкотоЗапържете пилешкото в масло, след това го извадете от тенджерата.
- 03Запържете подправкитеВ същата тенджера запържете лука, подправките и ароматите докато омекнат.
- 04Добавете доматитеДобавете доматения сос и оставете да къкри.
- 05Добавете вода и сметанаДобавете водата и сметаната и оставете отново да къкри.
- 06ГарнирайтеДобавете с масло, добавете още подправки ако има нужда и сервирайте върху ориз с кориандър.