Apetit
Нежно пилешко месо, приготвено в богат и кремообразен доматен сос с ароматни индийски подправки, сервирано върху пухкав бял ориз. Гарнирано с пресен кориандър за свежест, това ястие предлага идеален баланс между подправки и мекота.

Лесно пилешко в масло

Това Лесно Пилешко Масло е идеално за вечери през седмицата, когато времето е ограничено.
Трудност
ЛЕСНО
Време
35 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 2 кг без кости
  • без кожа
  • на кубчета Пилешки гърди
  • на вкус Сол
  • на вкус Пипер
  • 2 чаени лъжички
  • разделени Чили на прах
  • 1/2 чаена лъжичка Куркума
  • 6 супени лъжици
  • разделени Несолено масло
  • 1 Жълт лук
  • 3 чаени лъжички Гарам масала
  • 1 чаена лъжичка Смлян кимион
  • 1 чаена лъжичка Каенски пипер
  • 1 супена лъжица Настърган джинджифил
  • 3 скилидки
  • наситнен Чесън
  • 1 Канелена пръчка
  • 400g Доматен сос
  • 1 чаша Вода
  • 1 чаша Течна сметана
  • за сервиране Сварен ориз
  • нарязан
  • за гарниране Пресен кориандър
  • Стъпки
  • 01
    Мариновайте пилешкото
    Мариновайте пилешкото със сол, пипер, чили на прах и куркума.
  • 02
    Запържете пилешкото
    Запържете пилешкото в масло, след това го извадете от тенджерата.
  • 03
    Запържете подправките
    В същата тенджера запържете лука, подправките и ароматите докато омекнат.
  • 04
    Добавете доматите
    Добавете доматения сос и оставете да къкри.
  • 05
    Добавете вода и сметана
    Добавете водата и сметаната и оставете отново да къкри.
  • 06
    Гарнирайте
    Добавете с масло, добавете още подправки ако има нужда и сервирайте върху ориз с кориандър.