Apetit
Близък план на плътно подредени свежи канелени рула, изпечени до златисто кафяво. Рулцата са покрити с обилно количество канелена захар, която се лъщи под светлината, носейки аромат на топъл десерт.

Лесни канелени рулца

Канелените рулца са сладки приготвени от пухкаво тесто, с прекрасен аромат на канела. Популярни като закуска или десерт и често се сервират с глазура или крем.
Трудност
ЛЕСНО
Време
125 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 350г брашно
  • 50г захар
  • 1/2 ч.л. сол
  • 180 мл пълномаслено мляко
  • 45 г безсолно масло
  • 2 и 1/4 ч.л. инстантна мая (1 стандартен пакет)
  • 1 голямо яйце на стайна температура
  • 45 г безсолно масло
  • омекотено
  • 70 г кафява захар
  • 1 с.л. смляна канела
  • 120 г пълномаслено крема сирене
  • омекотено до стайна температура
  • 28 г безсолно масло
  • омекотено
  • на стайна температура
  • 80 г пудра захар
  • 1 ч.л. екстракт ванилия
  • Стъпки
  • 01
    Разбъркайте
    Разбъркайте брашното, захарта и солта в голяма купа. Оставете настрана.
  • 02
    Смесете
    Смесете млякото и маслото в термоустойчива купа. Загрейте, докато масло се разтопи и сместа стане топла (около 43°C). Разтворете маята в сместа. Изсипете в сухите съставки, добавете яйцето и замесете меко тесто.
  • 03
    Месете
    Прехвърлете тестото на леко набрашнена повърхност. Месете за 3-5 минути, докато стане гладко. Поставете в леко намазнена купа. Оставете да почине 10 минути.
  • 04
    Разточете
    След 10 минути разточете тестото на правоъгълник и го намажете с мекото масло. Смесете захарта с канелата и разпределете върху тестото. Навийте и нарежете на 10-12 парчета. Подредете в намазнена тава.
  • 05
    Покрийте
    Покрийте тестото и оставете да втасва за 60-90 минути, или докато удвои обема си
  • 06
    Печете
    Загрейте фурната на 190°C. Печете 24-27 минути. Извадете и ги оставете, докато приготвяте глазурата.
  • 07
    Пригответе крема
    Смесете крема сирене, масло, пудра захар и ванилия, бъркайте докато сместа стане гладка. Нанесете върху топлите рулца.