
Лесни канелени рулца
Канелените рулца са сладки приготвени от пухкаво тесто, с прекрасен аромат на канела. Популярни като закуска или десерт и често се сервират с глазура или крем.
Трудност
ЛЕСНО
Време
125 мин
Цена
ЕВТИНО
- Продукти
- 350г брашно
- 50г захар
- 1/2 ч.л. сол
- 180 мл пълномаслено мляко
- 45 г безсолно масло
- 2 и 1/4 ч.л. инстантна мая (1 стандартен пакет)
- 1 голямо яйце на стайна температура
- 45 г безсолно масло
- омекотено
- 70 г кафява захар
- 1 с.л. смляна канела
- 120 г пълномаслено крема сирене
- омекотено до стайна температура
- 28 г безсолно масло
- омекотено
- на стайна температура
- 80 г пудра захар
- 1 ч.л. екстракт ванилия
- Стъпки
- 01РазбъркайтеРазбъркайте брашното, захарта и солта в голяма купа. Оставете настрана.
- 02СмесетеСмесете млякото и маслото в термоустойчива купа. Загрейте, докато масло се разтопи и сместа стане топла (около 43°C). Разтворете маята в сместа. Изсипете в сухите съставки, добавете яйцето и замесете меко тесто.
- 03МесетеПрехвърлете тестото на леко набрашнена повърхност. Месете за 3-5 минути, докато стане гладко. Поставете в леко намазнена купа. Оставете да почине 10 минути.
- 04РазточетеСлед 10 минути разточете тестото на правоъгълник и го намажете с мекото масло. Смесете захарта с канелата и разпределете върху тестото. Навийте и нарежете на 10-12 парчета. Подредете в намазнена тава.
- 05ПокрийтеПокрийте тестото и оставете да втасва за 60-90 минути, или докато удвои обема си
- 06ПечетеЗагрейте фурната на 190°C. Печете 24-27 минути. Извадете и ги оставете, докато приготвяте глазурата.
- 07Пригответе кремаСмесете крема сирене, масло, пудра захар и ванилия, бъркайте докато сместа стане гладка. Нанесете върху топлите рулца.