Apetit
Зелена крем супа от аспержи, гарнирана със сметана, копър и черен пипер в бяла купа.

Лесна супа от аспержи

Кремообразна и нежнa супа от аспержи, готова за 20 минути.
Трудност
ЛЕСНО
Време
20 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 2 връзки аспержи
  • измити и с отстранени твърди краища
  • 1 с.л. масло
  • 1 скилидка чесън
  • ситно нарязан
  • 1 л пилешки или зеленчуков бульон
  • 1/2 ч.ч. сметана
  • сол
  • на вкус
  • пипер
  • на вкус
  • Стъпки
  • 01
    Разрежете аспержите
    Разрежете аспержите на парчета по 2.5 см и оставете няколко върха за гарнитура, ако желаете.
  • 02
    Разтопете маслото
    В тенджера разтопете маслото на среден огън. Когато започне да се разпенва, добавете чесъна и гответе 30 секунди.
  • 03
    Добавете
    Добавете бульона и аспержите и оставете да заври. Гответе около 5 минути или докато аспержите станат меки, но все още зелени.
  • 04
    Пасирайте
    Отстранете от огъня и пасирайте сместа с помощта на блендер/пасатор. Ако използвате нормален блендер, а не пасатор, върнете супата обратно в тенджерата.
  • 05
    Разбъркайте
    Разбъркайте сметаната и гответе на слаб огън, докато се затопли. Овкусете със сол и пипер.
  • 06
    Бланширайте
    Ако използвате върхове аспержи за гарнитура, бланширайте ги бързо.
  • 07
    Сервирайте
    Разпределете супата от аспержи в купички. Гарнирайте с бланшираните върхове аспержи, ако ги използвате, и се наслаждавайте.