
Лесна супа от аспержи
Кремообразна и нежнa супа от аспержи, готова за 20 минути.
Трудност
ЛЕСНО
Време
20 мин
Цена
ЕВТИНО
- Продукти
- 2 връзки аспержи
- измити и с отстранени твърди краища
- 1 с.л. масло
- 1 скилидка чесън
- ситно нарязан
- 1 л пилешки или зеленчуков бульон
- 1/2 ч.ч. сметана
- сол
- на вкус
- пипер
- на вкус
- Стъпки
- 01Разрежете аспержитеРазрежете аспержите на парчета по 2.5 см и оставете няколко върха за гарнитура, ако желаете.
- 02Разтопете маслотоВ тенджера разтопете маслото на среден огън. Когато започне да се разпенва, добавете чесъна и гответе 30 секунди.
- 03ДобаветеДобавете бульона и аспержите и оставете да заври. Гответе около 5 минути или докато аспержите станат меки, но все още зелени.
- 04ПасирайтеОтстранете от огъня и пасирайте сместа с помощта на блендер/пасатор. Ако използвате нормален блендер, а не пасатор, върнете супата обратно в тенджерата.
- 05РазбъркайтеРазбъркайте сметаната и гответе на слаб огън, докато се затопли. Овкусете със сол и пипер.
- 06БланширайтеАко използвате върхове аспержи за гарнитура, бланширайте ги бързо.
- 07СервирайтеРазпределете супата от аспержи в купички. Гарнирайте с бланшираните върхове аспержи, ако ги използвате, и се наслаждавайте.