
Крок Мадам
Перфектната френска класика за елегантна закуска или обяд.
Трудност
ЛЕСНО
Време
30 мин
Цена
ЕВТИНО
- Продукти
- 7 с.л. несолено масло
- разделено
- 1 с.л. универсално брашно
- 1/2 ч.ч. мляко
- 1/4 ч.л. сол
- повече на вкус
- 1 щипка прясно настъргано индийско орехче
- 3 с.л. настърган Пармезан
- 170 г настъргано сирене Грюер
- разделено
- 4 филии хляб
- 2-3 ч.л. Дижонска горчица
- по желание
- 85-115 г тънко нарязана шунка
- 2 големи яйца
- Прясно смлян черен пипер
- на вкус
- Стъпки
- 01Разтопете маслотоРазтопете 1 с.л. масло в средно голям съд на средна температура. Добавете брашното и гответе за 2 минути, като бъркате непрекъснато.
- 02ДобаветеДобавете млякото, 1/4 ч.л. сол и щипка индийско орехче и гответе, като бъркате, 3 до 4 минути, докато се сгъсти.
- 03Разбъркайте сиренатаРазбъркайте пармезана и половината от сиренето Грюер.
- 04ПодредетеПодредете две филии хляб на тава и намажете с дижонска горчица, ако желаете. Разпределете шунката върху двете филии хляб.
- 05ПригответеНанесете малко от гъстия сос върху шунката, поръсете с останалото сирене Грюер и поставете друга филия хляб отгоре.
- 06НамажетеРазтопете 4 с.л. масло в голям незалепващ тиган на средна температура. Намажете едната страна на сандвичите с малко от разтопеното масло.
- 07ГответеПоставете сандвичите в горещия тиган, с намаслената страна надолу, и намажете горната част с масло . Гответе 2 до 4 минути от всяка страна, докато станат златисти.
- 08ПечетеИзвадете сандвичите, сложете ги върху тава и намажете с останалия сос. Поставете в печката на грил функция за около 2 минути, или докато започне да се запича.
- 09Запържете яйцатаРазтопете оставените 2 с.л. масло в незалепващ тиган на средна температура, добавете яйцата и ги запържете, жълтъците трябва да останат течни.
- 010СервирайтеИзвадете сандвичите и ги поставете в чинии, като върху всяка сложите по едно пържено яйце. Поръсете със сол и прясно смлян черен пипер на вкус и сервирайте незабавно.