Apetit
Кремообразно пилешко къри, сервирано върху пухкав бял ориз и гарнирано със свежи резени краставица и пресен кориандър. Тази ароматна индийска рецепта съчетава богати подправки и лекота, идеална за любителите на пикантните вкусове.

Кремообразно къри с халуми и домати

Това къри е чудесен избор за тези, които търсят алтернатива на традиционното месо.
Трудност
ЛЕСНО
Време
25 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 225g халуми
  • 2 супени лъжици олио
  • 1 голям лук
  • 2 скилидки чесън
  • парче колкото палец джинджифил
  • 2 ч.л. смлян кимион
  • 2 ч.л. смлян кориандър
  • 1 ч.л. куркума
  • 400g нарязани домати(от консерва)
  • 100ml течна сметана
  • 80g млад спанак(прясен или замразен)
  • 2 ч.л. захар
  • 1 супена лъжица гарам масала
  • 1 ч.л. черен кимион
  • за сервиране ориз или зърнени храни
  • Стъпки
  • 01
    Запържете лука
    Нарежете халумито на кубчета. Загрейте олиото и запържете лука до прозрачност.
  • 02
    Направете соса
    Добавете доматите, чесъна, джинджифила, кимиона, кориандъра и куркумата. Разбъркайте с доматите и оставете да къкри, докато се сгъсти.
  • 03
    Добавете сметаната
    Намалете котлона, добавете сметаната и оставете да къкри, докато се сгъсти.
  • 04
    Запържете халумито
    В отделен тиган запържете халумито до златисто. Добавете го към соса. Добавете също спанака, захарта и гарам масала.
  • 05
    Сервирайте
    Оставете да къкри, докато спанакът омекне. Ако е необходимо, коригирайте консистенцията с вода или сметана. Сервирайте поръсено с черен кимион заедно с ориз или зърнени храни.