Apetit
Черна керамична тиган с кремообразен фетучини паста, украсена с парченца нарязано пилешко месо отгоре, подправено с черен пипер и наръсено с пресен магданоз.

Кремообразна паста с пиле и билки

Кремообразна паста с пиле и билки – ароматно ястие с деликатен кремообразен сос, сочни парчета пилешко месо и свежи билки.
Трудност
ЛЕСНО
Време
55 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 4 малки безкостни пилешки гърди
  • 1 ч.л. фина сол
  • 3/4 ч.л. черен пипер
  • 2 с.л. олио
  • 2 с.л. несолено масло
  • 1/4 ч.ч. ситно нарязан шалот
  • 3 големи скилидки чесън
  • ситно нарязани (1 с.л.)
  • 1 с.л. ситно нарязани свежи билки (мащерка
  • розмарин
  • магданоз)
  • 1/2 ч.ч. сухо бяло вино
  • 1 ч.ч. пилешки бульон
  • 1 ч.ч. течна сметана
  • 2 ч.л. дижонска горчица
  • 340 г. паста фетучини
  • 60 г. настърган пармезан
  • Стъпки
  • 01
    Подгответе пилешкото
    Подсушете пилешките гърди и ги овкусете със сол и черен пипер.
  • 02
    Гответе
    Загрейте масло в голям тиган и гответе пилето докато се запече добре от всяка страна, но не се готви напълно.
  • 03
    Добавете
    Намалете температурата и добавете шалота, чесъна и свежи билки. Гответе докато омекванат.
  • 04
    Прибавете
    Прибавете виното и оставете да се редуцира. Добавете пилешкия бульон, след това сметаната и горчицата. Оставете да къкри.
  • 05
    Върнете
    Върнете пилешките гърди в тигана и гответе докато са напълно готови.
  • 06
    Сварете пастата
    Сварете пастата във вряща вода и я изцедете, запазвайки малко от водата.
  • 07
    Смесете
    Смесете пастата с кремообразния сос и сервирайте с нарязано пиле отгоре.