
Брюкселско зеле с пармезан
Брюкселско зеле с пармезан е вкусно ястие, съчетаващо мекота и богатство на сиренето, с лек чеснов аромат.
Трудност
ЛЕСНО
Време
20 мин
Цена
ЕВТИНО
- Продукти
- 1 кг брюкселско зеле
- нарязано на половина
- 1 с.л. зехтин
- 1 скилидка чесън
- ситно нарязан
- 1/2 ч.ч. пилешки бульон
- 1/2 ч.ч. готварска сметана
- 2 ч.л. царевично нишесте
- 1/2 ч.ч. пармезан
- настърган
- 1 ч.л. италианска подправка
- сол и пипер на вкус
- Стъпки
- 01Подгответе зелетоВ средно голям тиган добавете брюкселското зеле, зехтин и чесън. Задушете за около 5-7 минути докато е почти омекнало. Извадете го от тигана и го оставете настрана.
- 02Направете сосаДобавете пилешкия бульон, готварската сметана и царевичното нишесте и разбийте заедно до гладка смес. Прибавете пармезана, италианската подправка, солта и пипера. Оставете да къкри, докато сосът се сгъсти.
- 03ДобаветеДобавете брюкселското зеле и разбъркайте, за да се покрие равномерно с кремообразния сос и се затопли.