Apetit
Изображение на залити със сос брюкселски кълнове, поръсени с настърган пармезан. Ястието изглежда апетитно със златисто-кафяви петна от печене и влажна, кремообразна текстура. Сребърна лъжица частично потопена в ястието издига няколко кълна, подчертавайки детайлите и текстурите.

Брюкселско зеле с пармезан

Брюкселско зеле с пармезан е вкусно ястие, съчетаващо мекота и богатство на сиренето, с лек чеснов аромат.
Трудност
ЛЕСНО
Време
20 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 1 кг брюкселско зеле
  • нарязано на половина
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 скилидка чесън
  • ситно нарязан
  • 1/2 ч.ч. пилешки бульон
  • 1/2 ч.ч. готварска сметана
  • 2 ч.л. царевично нишесте
  • 1/2 ч.ч. пармезан
  • настърган
  • 1 ч.л. италианска подправка
  • сол и пипер на вкус
  • Стъпки
  • 01
    Подгответе зелето
    В средно голям тиган добавете брюкселското зеле, зехтин и чесън. Задушете за около 5-7 минути докато е почти омекнало. Извадете го от тигана и го оставете настрана.
  • 02
    Направете соса
    Добавете пилешкия бульон, готварската сметана и царевичното нишесте и разбийте заедно до гладка смес. Прибавете пармезана, италианската подправка, солта и пипера. Оставете да къкри, докато сосът се сгъсти.
  • 03
    Добавете
    Добавете брюкселското зеле и разбъркайте, за да се покрие равномерно с кремообразния сос и се затопли.