Apetit
Две купи с Крем супа от печена тиква цигулка, украсена с бели капки, черен пипер и зелени листа, сервирана върху мраморна маса, на която се намират и две купички с черен и смесен пипер.

Крем супа от печена тиква цигулка

Ароматна крем супа от тиква цигулка, перфектна за есенно-зимния сезон.
Трудност
ЛЕСНО
Време
80 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 1.6 кг тиква цигулка
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 малка жълта глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • 1 ч.л. сол
  • черен пипер на вкус
  • 0.25 ч.л. смлян индийско орехче
  • 0.25 ч.л. смлян джинджифил
  • 750 мл зеленчуков бульон
  • Стъпки
  • 01
    Почистете тиквата
    Почистете тиквата цигулка, като я разрежете наполовина и премахнете семената.
  • 02
    Печете тиквата
    Намажете тиквата с масло, поръсете със сол и пипер, обърнете с резбата надолу и печете 60 минути при 220°C.
  • 03
    Печете лука
    След 30 минути добавете лука към тавата, нарязан с резбата надолу, и продължете да печете за още 30 минути.
  • 04
    Смесете
    Изстържете печената тиква и я добавете в блендер заедно с останалите съставки. Смесете до кремообразна консистенция.
  • 05
    Сервирайте
    Добавете сол и черен пипер по желание. Сервирайте гореща, декорирайки с печени тиквени семки, магданоз и черен пипер.