
Крем супа от печена тиква цигулка
Ароматна крем супа от тиква цигулка, перфектна за есенно-зимния сезон.
Трудност
ЛЕСНО
Време
80 мин
Цена
ЕВТИНО
- Продукти
- 1.6 кг тиква цигулка
- 1 с.л. зехтин
- 1 малка жълта глава лук
- 1 скилидка чесън
- 1 ч.л. сол
- черен пипер на вкус
- 0.25 ч.л. смлян индийско орехче
- 0.25 ч.л. смлян джинджифил
- 750 мл зеленчуков бульон
- Стъпки
- 01Почистете тикватаПочистете тиквата цигулка, като я разрежете наполовина и премахнете семената.
- 02Печете тикватаНамажете тиквата с масло, поръсете със сол и пипер, обърнете с резбата надолу и печете 60 минути при 220°C.
- 03Печете лукаСлед 30 минути добавете лука към тавата, нарязан с резбата надолу, и продължете да печете за още 30 минути.
- 04СмесетеИзстържете печената тиква и я добавете в блендер заедно с останалите съставки. Смесете до кремообразна консистенция.
- 05СервирайтеДобавете сол и черен пипер по желание. Сервирайте гореща, декорирайки с печени тиквени семки, магданоз и черен пипер.