Apetit
Гледка отгоре на сладък карамелов пудинг с гладка, лъскава повърхност, сервиран върху бяла чиния, поставена на тъмнокафява дървена маса.

Крем карамел

Крем карамелът е изключително нежен и кремообразен десерт, който се радва на световна популярност.
Трудност
ЛЕСНО
Време
110 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 450 мл прясно мляко
  • 120 г захар
  • 220 г яйца (около 4 средни)
  • 20 г жълтъци (около 1 среден)
  • ванилия(на прах или течна) на вкус
  • 150 г захар за карамела
  • Стъпки
  • 01
    Пригответе карамела
    Започнете с приготвяне на карамела: изсипете захарта в широк съд и разтопете на средно слаб огън, без да разбърквате.
  • 02
    Излейте
    Когато карамелът стане кехлибарен, внимателно го излейте в шест формички по 180 мл и завъртете, за да покриете дъното равномерно.
  • 03
    Изсипете
    Изсипете млякото в тенджера и добавете ванилията. Загрейте докато кипне, след това преместете от котлона и оставете да вкусовете да се смесят за 30 минути.
  • 04
    Разбийте
    В отделна купа разбийте леко яйца и захар, така, че да не се получат балончета.
  • 05
    Прецедете
    Прецедете млякото и добавете към яйцата, като разбъркате до получаване на хомогенна смес.
  • 06
    Разпределете
    Разпределете сместа в формите и печете на водна баня в предварително загрята на 180°C фурна за около 50 минути.
  • 07
    Охладете
    Охладете и поставете в хладилник за най-малко 4 часа.
  • 08
    Сервирайте
    Извадете готовия крем карамел от формите с помощта на малък нож и сервирайте.
Много Добър Крем Карамел