
Крем ньоки(гноки) с гъби
Това е чудесна рецепта за бърза и лесна, но засищаща вечеря!
Трудност
ЛЕСНО
Време
15 мин
Цена
ЕВТИНО
- Продукти
- 400г микс гъби
- тънко нарязани
- 120г кейл и листа от бебешки спанак
- 300мл сметана за готвене
- 1 с.л. горчица
- 500г пакет картофени гноки
- Стъпки
- 01Сгответе гъбитеНапръскайте незалепващ тиган със спрей зехтин, или просто го намажете със зехтин. Загрейте на силен огън. Добавете гъбите и гответе, като разбърквате периодично за 5 минути или докато започнат да покафеняват.
- 02Добавете другите съставкиДобавете къдравото зеле, спанака, сметаната и горчицата. Гответе, като разбърквате за 2-3 минути, или докато спанакът омекне.
- 03Сварете ньоки-теМеждувременно, сварете ньоки-те в тенджера, като следвате инструкциите на опаковката. Отцедете добре.
- 04СмесетеДобавете ньоки-те към сместа с гъбите в тигана и внимателно разбъркайте, за да се смесят. Овкусете със сол и пипер на вкус.
- 05СервирайтеРазпределете равномерно в купички. Сервирайте веднага и се насладете на това кремообразно и вкусно ястие!