Apetit
Апетитна комбинация от златисто запечени гночки, сладки чери домати и свеж спанак. Това ястие е подправено с аромата на босилек, зехтин и леко изцеден лимон. Гарнирано с настърган пармезан, то е перфектен баланс между текстури и вкусове.

Крем ньоки(гноки) с гъби

Това е чудесна рецепта за бърза и лесна, но засищаща вечеря!
Трудност
ЛЕСНО
Време
15 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 400г микс гъби
  • тънко нарязани
  • 120г кейл и листа от бебешки спанак
  • 300мл сметана за готвене
  • 1 с.л. горчица
  • 500г пакет картофени гноки
  • Стъпки
  • 01
    Сгответе гъбите
    Напръскайте незалепващ тиган със спрей зехтин, или просто го намажете със зехтин. Загрейте на силен огън. Добавете гъбите и гответе, като разбърквате периодично за 5 минути или докато започнат да покафеняват.
  • 02
    Добавете другите съставки
    Добавете къдравото зеле, спанака, сметаната и горчицата. Гответе, като разбърквате за 2-3 минути, или докато спанакът омекне.
  • 03
    Сварете ньоки-те
    Междувременно, сварете ньоки-те в тенджера, като следвате инструкциите на опаковката. Отцедете добре.
  • 04
    Смесете
    Добавете ньоки-те към сместа с гъбите в тигана и внимателно разбъркайте, за да се смесят. Овкусете със сол и пипер на вкус.
  • 05
    Сервирайте
    Разпределете равномерно в купички. Сервирайте веднага и се насладете на това кремообразно и вкусно ястие!