
Клуб Сандвич
Пригответе класически клуб сандвич у дома! С хрупкав бекон, свежа салата и кашкавал, този многослоен сандвич е перфектен за всяко хранене.
Трудност
ЛЕСНО
Време
30 мин
Цена
ЕВТИНО
- Продукти
- 6 филии бял хляб(за тост)
- 4 филии (60 г общо) Бекон(или шунка)
- 1 домати
- 4 листа Салата(маруля
- айсберг или др.)
- 50г майонеза
- 50г кетчуп
- 2 листа кашкавал
- 20г масло или зехтин
- Стъпки
- 01Пригответе филиитеЗа да приготвите клуб сандвич, започнете като намажете 6-те филии хляб с размекнатото масло (или зехтин), като използвате четка за равномерно разпределение. След това ги запечете за кратко в тиган (по около две минути от всяка страна) и оставете настрана. В същия тиган запечете филийките бекон за около 3 минути от всяка страна. След като се запекат добре, ги оставете да се охладят върху кухненска хартия. След като са готови, ги оставете да изстинат.
- 02Наредете филиитеИзмийте и нарежете доматите на тънки филии, след това измийте и подсушете листата от салатата. Имате всички съставки, за да съставите клуб сандвича: поставете 6-те филии хляб на дъска и намажете едната страна на всяка с майонеза. Поставете лист от салатата върху една филия хляб, така че да е в контакт с майонезата. Добавете две филии кашкавал, две филии домат и една филия бекон, разделена на две.
- 03Сглобете сандвичаЗатворете с друга филия хляб (страната с майонезата трябва да е в контакт с филиите бекон). Намажете горната страна на хляба с още майонеза. Повторете, като добавите лист салата, доматите и бекона. Поставете последната филия хляб отгоре, отново с майонезата в контакт със съставките. Направете същото, за да приготвите втория клуб сандвич.
- 04СервирайтеЗабийте клечка за зъби в четирите ъгъла на сандвича. Нарежете по диагонал, за да получите две половини на клуб сандвича и сервирайте с пържени картофи и сосове по желание.