Apetit
Купа картофено пюре с масло в центъра, поръсено с черен пипер и малко нарязани билки, сервирана в керамична купа върху мраморна маса. По масата са разпръснати малко изсушени билки.

Класическо Картофено Пюре

Класическо картофено пюре, което е неустоимо кремообразно и маслено, подходящо за всяко основно ястие.
Трудност
ЛЕСНО
Време
35 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 1кг картофи
  • 120мл мляко
  • 60г масло
  • сол и прясно смлян черен пипер
  • на вкус
  • Стъпки
  • 01
    Подгответе картофите
    Обелете и нарежете картофите на големи парчета.
  • 02
    Сварете картофите
    Сварете картофите, като ги оставите във вряща вода за около 15-20 минути, или до омекване до вилица.
  • 03
    Затоплете млякото и маслото
    Затоплете млякото и маслото. Отцедете картофите и ги върнете обратно в горещата тенджера, след което изсипете топлото мляко и масло върху тях.
  • 04
    Смачкайте картофите
    Мачкайте картофите до желаната консистенция. Ако е необходимо, добавяйте повече мляко или масло за по-кремообразна текстура. Подправете със сол и пипер.
  • 05
    Сервирайте
    Сервирайте, като разпределите в чинии, добавете бучка масло отгоре и поръсете с нарязан магданоз (по желание).
Класическо Картофено Пюре